Si Đinpingova ljubav prema majci
Foto: Kineska medijska grupa

Si Đinpingova ljubav prema majci

Planeta -

Nakon što je Si Đinping postao lider, njegova majka mu je često pisala pisma, u kojima ga je pozivala da od sebe zahteva puno. Sugestije majke položile su temelj Sijevoj rukovodećoj poziciji.

Porodica je prva učionica života, a roditelji su prvi učitelji dece. Nakon 18. saziva Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine, predsednik Si Đinping je mnogo puta podvukao važnost izgradnje porodične discipline i pravila.

Tokom susreta sa predstavnicima kineskih porodica u decembru 2016. godine, Si je istakao da kod dece treba širiti dobre moralne koncepte, kako bi ona zdravo rasla sa lepom dušom i kako bi izrasli u talentovane ljude.

„Nemojte da zanemarite porodičnu ljubav zbog daljine ni svakodnevne zauzetosti,“ rekao je Si 2017. godine na sastanku povodom Praznika proleća.

Ljubav majke ima uticaj na disciplinu i pravila u porodici, a disciplina i pravila imaju uticaj na društveni moral. Napredak svake porodice će doprinositi napretku zemlje. Vrednost koju svaka porodica stvara formira snagu za veliko podmlađivanje kineske nacije.

Kineska medijska grupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja