POLICIJA OBJAVILA UŽASAVAJUĆI SNIMAK: Vozač MRTAV PIJAN obara staricu i nastavlja da je gazi, mašu mu da stane, ali ništa ne vidi
Foto: Printscreen/ Youtube/ GBNews

jezivo

POLICIJA OBJAVILA UŽASAVAJUĆI SNIMAK: Vozač MRTAV PIJAN obara staricu i nastavlja da je gazi, mašu mu da stane, ali ništa ne vidi

Planeta -

Policija je objavila zastrašujući snimak na kome se vidi kako pijani vozač obara stariju ženu na biciklu i zatim terencem prelazi preko nje dok leži na putu.

Stiven Selvud (43) naneo je ženi, koja prema navodima britanskih medija ima 70 godina, povrede koje su joj prema njenim rečima totalno promenile život. Prolazila je biciklom preko raskrsnice u Sariju kad je Selvud izašao iz sporedne ulice i oborio je usred bela dana. Zatim je nastavio da vozi zgnječivši je točkovima dok je ležala na zemlji.

Jedan od prolaznika mu je mahao da se zaustavi, međutim, Selvud se odvezao, ali se na kraju vratio. Svedoci su ga identifikovali i policija ga je uhapsila.

Policija je danas objavila snimak trenutk kada je Selvud udario žrtvu, a zatim prešao vozilom preko njenog tela. Selvud je izlazio sa parkinga i nije sačekao da žene prođe.

Saobraćajna nesreća se dogodila 12. maja prošle godine, međutim, starica i dalje ima fizičke i psihičke tegobe. Dozvolila je da se snimak objavi kao upozorenje drugima na uticaj vožnje u alkoholisanom stanju.

Na sudu u Gilfordu 28. aprila, Selvud, koji živi u Haslemeru, osuđen je na dve godine i tri meseca zatvora. Takođe je dobio tri godine zabrane upravljanja motornim vozilom nakon što je proglašen krivim za nanošenje teških povreda opasnom vožnjom i vožnjom u alkoholisanom stanju.

Žena je navela da više ne može da se bavi svojim hobijima i da se sada plaši da se približi saobraćaju.

- Nijedna noć mi ne prođe bez noćnih mora. Moj život se značajno promenio od nesreće. Nekada sam bila druželjubiva, pričala sam sa drugima, išla sam i u crkvu. Nikada se nisam plašila saobraćaja kao sada i apsolutno sam uplašena da će se to ponovo dogoditi. Ne mogu više ni da se oslonim na levu nogu. Moje mentalno stanje nije dobro. Više se ne smejem. Nisam u stanju da se nosim sa problemima - navela je žena u izjavi koja je pročitana na sudu.

Narednik Džo Mekgregor, istražni službenik policije Sarija, upozorio je na opasnosti vožnje u alkoholisanom stanju.

Selvud je inače imao četiri puta više alkohola u organizmu nego što je dozvoljeno.

- Snimak je šokantan za gledanje, ali može poslužiti kao oštar podsetnik na opasnosti koje predstavljaju vozači koji odluče da piju i voze. Žrtva je ostala sa doživotnim fizičkim i psihičkim ožiljcima i hrabro je rekla da želi da njen slučaj bude upozorenje svima koji smatraju da je prihvatljivo voziti pod uticajem alkohola. Nije. Izlažete riziku svoj život i živote drugih. Ograničenja alkohola postoje sa razlogom i ako znate da neko vozi dok je prekoračio ograničenje ili nakon što je uzeo drogu pozovite policiju - navodi Mekgregor.

Stiven Selvud je inače profesionalno igrao kriket za Derbišir između 2001. i 2004. godine.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track