POKUŠAJ UPADA UKRAJINSKIH SNAGA NA RUSKU TERITORIJU! Peskov: Putin je obavešten o situaciji u Belgorodu
Foto: Profimedia / Mikhail Metzel/TASS

POKUŠAJ UPADA UKRAJINSKIH SNAGA NA RUSKU TERITORIJU! Peskov: Putin je obavešten o situaciji u Belgorodu

Planeta -

Rusko Ministarstvo odbrane, Federalna služba bezbednosti (FSB) i Granična služba predale su izveštaj predsedniku Vladimiru Putinu o pokušaju upada ukrajinskih snaga u region Belgoroda, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, u toku su napori da se saboteri unište ili izbace sa teritorije Ruske Federacije i da za to ima dovoljno sredstava i snaga.

Peskov je istakao da pokušaj ukrajinske grupe za sabotažu da upadne u region Belgoroda nije ništa drugo nego nastojanje da se umanji politički uticaj gubitka Artjomovska (kako Rusi zovu Bahmut).

- Savršeno shvatamo svrhu slične sabotaže a to je skretanje pažnje i umanjenje političkog uticaja zbog gubitka Artjomovska i umanjenje političkog uticaja - naglasio je Peskov, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Gladkov: Dve osobe povređene u granatiranju Belgoroda

Dve osobe povređene su danas u granatiranju ruske Belgorodske oblasti sa ukrajinske strane granice, rekao je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je na svom Telegram kanalu precizirao da su granate pale na selo Glotovo u Grajvoronskom okrugu, a da su muškarac i žena sa povredama prevezeni u bolnicu.

Prema njegovim rečima, granatiranje je trajalo nekoliko sati, a poginulih nije bilo, prenose RIA Novosti.

Gladkov je naveo i da je na teritoriju Grajvoronskog okruga ušla diverzantska grupa iz Ukrajine.

"Oružane snage Rusije zajedno sa graničnom službom, Nacionalnom gardom i FSB preduzimaju neophodne mere za eliminisanje neprijatelja, napisao je on.

Kurir.rs/Blic/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja