POLITIČAR UHAPŠEN SA LULOM ZA KREK U RUKAMA: Šokantan snimak drogiranog odbornika digao grad na noge NE ZNA NI GDE SE NALAZI
Foto: YouTube/NBC 10 WJAR

neverica

POLITIČAR UHAPŠEN SA LULOM ZA KREK U RUKAMA: Šokantan snimak drogiranog odbornika digao grad na noge NE ZNA NI GDE SE NALAZI

Planeta -

Metju R. Rajli, gradski većnik sa Roud Ajlenda, podneo je ostavku nakon što je zatečen bez svesti i sa lulom za krek u ruci u automobilu.

Policija je člana gradskog veća Krenstona pronašla kako drogiran spava u svom vozilu nešto pre podneva. Na snimku, koji je zabeležila kamera na telu policajca, vidi se Rajli (41) koji nakon što ga je policajac probudio pokušava da sakrije lulu u džep.

- Bukvalno ste se gušili u snu. Dobili smo poziv - kaže policajac.

- Imam apneju u snu. Žao mi je - kaže Rajli.

Policajac mu odgovara da su primetili da je držao lulu za krek u rukama.

Rajli je najpre negirao da ima drogu u svom autu i rekao policajcima da je pušio krek pre polaska na posao u sud. Usledila je međutim pretraga vozila, a nakon što je pronađen narkotik priznao je da se ponovo drogira nakon 13 godina apstinencije zbog "zaista lošeg razvoda".

Odbornik je priznao da ima problem i da je tražio stručnu pomoć.

Na snimku se može videti i kako policija pronalazi fentanil u automobilu. Vozačevo sedište automobila bilo je premazano belim ostacima, a policajci navode na snimku da su osetili miris paljevine.

- Zaista užasna situacija, svima nam je teško, ali moramo da uradimo ono što moramo da uradimo. To će vam pomoći i za mesec dana ćete reći: "Ovo je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila". Gledam vas sve vreme. Ti nisi Met Rejli koga poznajem. Vaše zdravlje i vaše blagostanje vrede više od vaše političke karijere - navodi policajac.

Rajli je podneo ostavku na mesto predsednika Republikanske stranke Krenston po nalogu gradonačelnika Keneta Džej Hopkinsa. Hopkins, koji je takođe republikanac, rekao je da poznaje Rajlija i njegovu porodicu ceo život i pozvao odbornika da se povuče sa svoje funkcije.

- Met će imati vremena da svoju pažnju usmeri na svoje lično blagostanje. To će mu omogućiti da se fokusira na svoju porodicu daleko od važnih obaveza i pažnje na javnim funkcijama - rekao je gradonačelnik.

Predsednica gradskog veća Džesika Marino, demokrata, rekla je medijima da takođe želi da Rajli podnese ostavku i potraži pomoć zbog sebe i porodice, ali i čitavog grada.

Rajli se tereti za nedozvoljeno posedovanje kreka i fentanila.

Pušten je na slobodu pre izlaska na sud 15. juna.

(Kurir.rs/NY post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track