ALBANSKOG DEČAKA UBILI SU NA PUTU IZ ŠKOLE: Žena ga je izbola na smrt, a istražitelje je motiv ovog zločina bacio u očaj!
Foto: printscreen

ALBANSKOG DEČAKA UBILI SU NA PUTU IZ ŠKOLE: Žena ga je izbola na smrt, a istražitelje je motiv ovog zločina bacio u očaj!

Planeta -

Pre 4 godine Bazel, i celu Švajcarsku, zaprepastilo je ubistvo dečaka od samo 7 godina, kome je nepoznata žena stara 75 godina, presudila brutalno nožem, dok se nesrećno dete vraćalo kući iz škole.

Bio je samo 10 minuta hoda daleko od svog doma, kada ga je švajcarska državljanka Angela N. ubila. Reč je o detetu azilanata, koji su u Švajcarsku došli sa Kosova.

Ona je tvrdila da je to učinila iz nehata, ali istraga je pokazala da je ubistvo malog Albanca sa Kosova bilo planirano.

Ovaj zločin šokirao je celu zemlju. Ona se nakon zločina sama prijavila policiji tvrdeći da nije bila pri sebi.

Još od osamdesetih godina prošlog veka ona i njen muž su poznati kao problematični ljudi, koji su stalno pričali kako policija i pravosudni organi pletu mrežu zavere protiv njih.

Jedan od rođaka deteta, iz Lipljanja, komentarisao je ovaj slučaj za medije:

- Nikad nismo došli do odgovora šta i kako se dogodilo, samo da je uboden u vrat. Nije bilo razloga da se ovo desi, išao je u školu kao druga deca... - kaže ujak žrtve,

Nesrećnog dečaka pronašao je jedan od učitelja, koji je prolazio i video bespomoćno dete kako leži u krvi.

Motiv je i za švajcarske istražne organe bio misterija.

Sud u Bazelu je 2020. godine presudio da žena ostaje pod nadzorom na neodređeni period, obzirom da su joj utvrđena mentalna oboljenja, i iz straha da ponovi zločin i bude opasna po druge. Ona nije bila uračunljiva u trenutku zločina, ali švajcarski zakoni dozvoljavaju da takve osobe ostaju u zatvoru na neodređeno.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track