VOĐA VAGNERA OBJAVIO NOVI SNIMAK: Sanduk sa telom ZELENE BERETKE prekriven američkom zastavom NIKOLASA PREDAJU PORODICI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

oglasio se prigožin

VOĐA VAGNERA OBJAVIO NOVI SNIMAK: Sanduk sa telom ZELENE BERETKE prekriven američkom zastavom NIKOLASA PREDAJU PORODICI (VIDEO)

Planeta -

Jevgenij Prigožin, osnivač privatne ruske vojne kompanije PMC Vagner, objavio je snimak kovčega sa telom stranog plaćenika iz SAD koji se borio na strani Ukrajine u Bahmutu.

Na snimku se vide pripadnici Vagnera kako zakivaju dva kovčega, a zatim jedan prekrivaju zastavom Sjedinjenih Američkih Država, a drugi zastavom Turske.

- Predajemo telo Amerikanca i telo građanina Turske. Amerikanac je poginuo u borbi - navodi Prigožin i dodaje da je telo turskog državljanina pronađeno posle povlačenja Ukrajinaca iz Bahmuta.

Za sada nije poznato kad je nastao snimak.

Prigožin je sredinom maja, podsetimo, objavio snimak na kome se vide telo uniformisanog muškarca i lična dokumenta na ime Nikolas Dvejn Majmer iz Ajdaha.

Dan kasnije je potvrđeno da je u pitanju nekadašnji pripadnik američkih zelenih beretki koji je nastradao u borbama u Bahmutu. Majmerov identitet potvrdio je veteran specijalnih snaga Peri Blekburn koji se takođe borio na strani Ukrajini. Blekburn je regrutovao Majmera prošle godine.

Majmer (45), koji je iz Bojsija u Ajdahu, navodno je poginuo kad je ruska granata probila zgradu u kojoj se skrivao tokom brutalnih borbi oko opkoljenog grada Bahmuta.

- Predaćemo ga Sjedinjenim Američkim Državama. Stavićemo ga u kovčeg i pokriti američkom zastavom - obećao je tada Prigožin.

Jevgenij Prigožin proglasio je pobedu u Bahmutu 20. maja kad je razvio rusku zastavu na ulicama grada za koji tvrdi da se od tada kompletno nalazi pod kontrolom ruskih snaga.

Bahmut se inače nalazi u blizini DNR severno od velikog grada Gorlovke. Važan je za snabdevanje ukrajinskih snaga u celom Donbasu. Bitka za Bahmut počela je zvanično 8. oktobra 2022. godine.

Borba je prema navodima ruskih medija trajala 224 dana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track