ŠTA JE POLICIJA TRAŽILA U JEZERU U PORTUGALU TOKOM POTRAGE ZA MALOM MEDLIN: Došli smo do materijala, predmeti će se veštačiti
Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia, FILIPE AMORIM / AFP / Profimedia, Metropolitan Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

ŠTA JE POLICIJA TRAŽILA U JEZERU U PORTUGALU TOKOM POTRAGE ZA MALOM MEDLIN: Došli smo do materijala, predmeti će se veštačiti

Planeta -

Materijal pronađen tokom trodnevne potrage za nestalom Medlin Meken sada će analizirati istražitelji, kaže policija, a neimovani novinarski izvor konačno otkriva što se tačno tražilo u Portugalu. Reč je o pištolju i videokameri koji su pripadali Kristijanu Brukneru, prvoosumnjičenom za otmicu britanske devojčice, piše Miror.

Policajci su potvrdili da su popodnevne pretrage Baragem do Arade u Portugalu dovele do „zbirke materijala“ i da će ti predmeti biti podvrgnuti „kompetentnom veštačenju“.

Proveli su tri dana pretražujući udaljeno akumulacijsko jezero nakon što su nemački tužioci dobili „određene informacije“ o slučaju – sa svežim podacima koji sugerišu da su policajci tražili pištolj i videokameru, prenosi Jutarnji list.

Navodno su ukradeni iz kuće glavnog osumnjičenog Kristijana Bruknera, izveštava Mejl.

Medlin Meken
foto: EPA-EFE/LUIS FORRA, Collect/Handout / Alamy / Alamy / Profimedia

Policija očajnički želi pronaći video kameru jer veruje da bi mogla da sadrži slike Medlin ali i drugih seksualnih napada koje je Brukner navodno izvršio na najmanje dve neidentifikovane žene.

Doušnik je potkrepio informacije ključnih svedoka Manfreda Sejferta i još jedne osobe po imenu Helge Busčing, koji su nemačkim istražiteljima već rekli da su provalili u kuću dok je Brukner bio u zatvoru.

Sejfert je rekao da je par pronašao pištolj i videokameru u izolovanoj kući u Floralu gde je Brukner živeo, nekoliko kilometara od veštačkog jezera u Silvesu u portugalskom Algarveu, koji je u središtu najnovije policijske potrage.

Izjavu su dali nekoliko minuta nakon završetka operacije na lokacijama brane i veštačkog jezera.

Kurir.rs/Nova/Miror/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track