KADIROV O NAPADU DRONOVIMA: Uvesti vanredno stanje u Rusiji!
Foto: Printscreen

KADIROV O NAPADU DRONOVIMA: Uvesti vanredno stanje u Rusiji!

Planeta -

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov smatra da bi u Rusiji trebalo da bude proglašeno vanredno stanje posle napada dronovima na Moskvu objavio na svom Telegram kanalu.

"Smatram da je neophodno da se proglasi vanredno stanje u Rusiji i da se iskoriste sva borbena sredstva namenjena za to kako bi se od‌jednom očistila cela ova teroristička ćelija. Smatram da bi trebalo da se koriste termini 'ukrajinska vojska i ukrajinski političari', već umesto toga - samo teroristi", napisao je Kadirov, prenele su "RIA Novosti".

Dodao je da napad bespilotnih letelica na Moskvu nema taktičko, strateško pa čak ni psihološko značenje i da oni koji su obučeni za vojne poslove to razumeju.

"Sukob se vodi na sasvim drugom mestu... Odgovori na takve napade trebalo bi da budu žestoki. Mi štitimo naše građane i nema potrebe da ugađamo i popuštamo", istakao je Kadirov, prenose "RIA Novosti".

Dodao je da ukrajinske vlasti koriste omiljeni metod terorista da "kukavički napuštaju pozicije i izbegavaju otvorenu fer borbu" izdavanjem naređenja za napad na civilnu infrastrukturu. Uskoro ćemo u zoni SVO pokazati šta znači osveta u pravom smislu te reči", dodao je on.

Kurir.rs/RT/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track