STRAVIČNE SLIKE SA PRVE LINIJE FRONTA: Uznemirujuća scena nakon borbe prsa u prsa MRTVE U ROVU NEMOGUĆE I PREBROJATI
Foto: Printscreen/Twitter

užas

STRAVIČNE SLIKE SA PRVE LINIJE FRONTA: Uznemirujuća scena nakon borbe prsa u prsa MRTVE U ROVU NEMOGUĆE I PREBROJATI

Planeta -

Novi užasavajući snimak sa prve linije fronta u Ukrajini kruži društvenim mrežama.

Na snimku se navodno vidi položaj pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji su osvojile ruske snage. Rov je ispunjen telima nastradalih vojnika kojih ima toliko da je mrtve teško i prebrojati, a na osnovu snimka deluje da su nastradali u bliskoj borbi.

Snimak, jedan od najjezivijih od početka rata u Ukrajini, nećemo objaviti.

- Šetnja kroz ukrajinski rov. Vide se nastradali ukrajinski vojnici - piše ispod snimka koji je objavljen na Telegram kanalu privatne ruske vojne kompanije PMC Vagner.

Za sada nije poznato gde je tačno nastao snimak.

Rusija i Ukrajina su prošle nedelje, podsetimo, razmenile zarobljenike.

Glavni štab ukrajinske vožnje objavio je snimak na kome se vide raspoloženi pripadnici Oružanih snaga Ukrajine koji nakon razmene sede na oklopnim vozilima i vraćaju se kući posle ko zna koliko vremena provedenog u zarobljeništvu.

Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter

Na jednom oklopnom vozilu takođe se vidi i kovčeg likvidirane američke zelene beretke koji je pokriven zastavom SAD.

Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter

Vođa vagnerovaca Jevgenij Prigožin proglasio je pobedu u Bahmutu 20. maja kad je razvio rusku zastavu na ulicama grada za koji tvrdi da se od tada kompletno nalazi pod kontrolom ruskih snaga.

Bahmut se inače nalazi u blizini DNR severno od velikog grada Gorlovke. Važan je za snabdevanje ukrajinskih snaga u celom Donbasu. Bitka za Bahmut počela je zvanično 8. oktobra 2022. godine.

Borba je prema navodima ruskih medija trajala 224 dana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track