NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU: Istragu vodi specijalna jedinica za ratne zločine
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

NAPAD DRONOVIMA NA MOSKVU: Istragu vodi specijalna jedinica za ratne zločine

Planeta -

Ruske vlasti će tretirati napad dronovima na Moskvu kao ratni zločin, objavio je ruski list "Komersant", pozivajući se na izvore.

Na slučaju radi jedinica specijalizovana za ratne zločine, genocid i rehabilitaciju nacizma, a u okviru istražnog komiteta zemlje, dodaje list.

Izvori "Komersanta" tvrde da je pokrenuta krivična istraga o onome što Moskva smatra terorističkim napadom ukrajinske vlade. Pretpostavljeni motiv za napad bio je širenje panike među stanovnicima ruskog glavnog grada.

Specijalna jedinica za ratne zločine zadužena za ispitivanje napada prethodno je istraživala slučajeve ukrajinskog granatiranja Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i nedavnih ukrajinskih naleta na ruske oblasti Brjanska i Belgoroda, preneo je list.

Prema informacijama Ministarstva odbrane Ruske Federacije, u utorak ujutru je u vazdušnom prostoru iznad Moskve uočeno ukupno osam dronova.

Tri letelice su neutralisane elektronskom opremom za ometanje, dok je preostalih pet oboreno PVO sistemima "pancir-S", saopštili su ruski zvaničnici.

Ministarstvo odbrane RF je incident okarakterisalo kao "teroristički napad" od strane kijevskog režima, a isto je učinio i ruski predsednik Vladimir Putin, istakavši da je glavni cilj ukrajinske vlade da "zastraši" građane Rusije.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track