SMRT U DELIĆU SEKUNDE: Dron snimio jezivu scenu u Bahmutu, Ukrajinci primetili kolonu ruskih vozila, a onda STIGLA OSVETA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

front

SMRT U DELIĆU SEKUNDE: Dron snimio jezivu scenu u Bahmutu, Ukrajinci primetili kolonu ruskih vozila, a onda STIGLA OSVETA (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinske snage uništile su ruska vozila na ulicama razorenog grada Bahmuta.

Na snimku koji je zabeležio ukrajinski izviđački dron vide se dva zapaljena vozila koja su navodno pripadala ruskim snagama.

- Pripadnici 93. oklopne mehanizovane brigade primetli su vozila ruskih okupatorskih snaga kako prevoze gorivo i vojnike u Bahmutu. Cisterna i vozilo koje je prevozilo vojno osoblje uništeni su u artiljerijskom napadu - navode ukrajinski mediji.

Za sada nije poznato kad je tačno nastao snimak.

Na snimku se međutim odlično vidi i na šta liči Bahmut koji je bio poprište najkrvavije bitke od početka sukoba u Ukrajini. Grad u kome je pre rata živelo oko 80.000 stanovnika je skoro ceo sravljen sa zemljom.

Jevgenij Prigožin, osnivač privatne ruske vojne kompanije PMC Vagner, proglasio je 20. maja pobedu u Bahmutu.

Na snimku koji je objavljen na Telegramu vidi se Prigožin, okružen sa pripadnicima Vagnera, kako drži rusku zastavu sa ispisanim datumom.

- 20. maja 2023, tačno u 12 sati, zauzeli smo poslednje uporište neprijatelja, višespratnicu "Avion" - navodi Prigožin.

Bahmut se inače nalazi u blizini DNR severno od velikog grada Gorlovke. Važan je za snabdevanje ukrajinskih snaga u celom Donbasu. Bitka za Bahmut počela je zvanično 8. oktobra 2022. godine.

Borba je prema navodima ruskih medija trajala 224 dana dana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track