KOLONA OKLOPNIH VOZILA SPRŽENA U NEKOLIKO SEKUNDI: Pogledajte kako izgleda napad ROJA DRONOVA kamikaza! OBRUŠAVA SE BRZINOM MUNJE
Foto: Printscreen/Twitter

užas

KOLONA OKLOPNIH VOZILA SPRŽENA U NEKOLIKO SEKUNDI: Pogledajte kako izgleda napad ROJA DRONOVA kamikaza! OBRUŠAVA SE BRZINOM MUNJE

Planeta -

Užasavajući snimak napada roja dronova kamikaza na kolonu oklopnih vozila na jugu Ukrajine širi se društvenim mrežama.

Na snimcima koje su zabeležile kamere instalirane na bespilotne letelice tačno se vidi momentat kad se dronovi kamikaze iznenada obrušavaju na kolonu vozila. Jedan za drugim dronovi su se zakucavali u oklopna vozila i kamione tolikom brzinom da spasa nije bilo.

Jezivi napad dronova se prema nezvaničnim informacijama dogodio u Zaporožju, ali za sada se nijedna od zaraćenih strana nije oglasila.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, podsetimo, potvrdio je danas da je počela kontraofanziva ukrajinskih snaga, ali je odbio da kaže više detalja ogradivši se izjavom da su generali zadovoljni novonastalom situacijom na frontu.

Britansko ministarstvo odbrane prema navodima Gardijana tvrdi da su ukrajinske snage u prethodnih 48 sati napravile značajan pomak na istoku i jugoistoku Ukrajine.

- Ukrajinske snage su verovatno napravile značajan napredak i probile su prvu liniju ruske odbrane, međutim, napredak u ostalim oblastima je nešto sporiji - navelo je ministarstvo odbrane i navelo da se pojedine ruske jedinice haotično povlače kroz minska polja koja su sami postavili i da trpe velike gubitke.

Ukrajinci su objavili da su napredovali do 1.600 metara oko Bahmuta koga su ruske snage nedavno osvojile nakon višemesečnih žestokih borbi.

Ukrajinske snage su tokom noći između 7. i 8. juna pokrenule ofanzivu u Zaporožju, ali su ih Rusi brzo odbacili na početne položaje, navodi američki Institut za proučavanje rata koji svakodnevno izveštava o situaciji na frontu.

Ukrajinci su prema satelitskim snimcima u jednom momentu uspeli da probiju prvu rusku liniju nekih 15 kilometara jugoistočno od strateškog grad Orihiva, ali su odbačeni na početne položaje.

Amerikanci su takođe primetili da se vode žestoke borbe oko Velike Novosilke koja se nalazi na granici Zaporožja i Donjecka.

Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da je Ukrajina u prethodna 24 sata izgubila oko 1.200 vojnika, ali i 40 tenkova i nekoliko letelica, uključujući MiG-29 i Su-25.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track