ČUVENI RUSKI GENERAL UBIJEN U DONJECKU? Vode se teške borbe na južnom frontu, Rusija žestoko odgovara na ofanzivu Ukrajine
Foto: Printscreen OSINTdefender, Shutterstock

raketni napad

ČUVENI RUSKI GENERAL UBIJEN U DONJECKU? Vode se teške borbe na južnom frontu, Rusija žestoko odgovara na ofanzivu Ukrajine

Planeta -

Ruski general i načelnik štaba 35. kombinovane armije Sergej Gorjačov prema nezvaničnim informacijama poginuo je u blizini sela Velika Novosilka na jugozapadu Donjecka.

Gorjačov je navodno poginuo u ukrajinskom raketnom napadu.

Britanski Telegraf, pozivajući se na navode proruskih vojnih blogera, prenosi da je Gorjačov poginuo 12. juna u "teškim borbama" na jugu Donjecka gde je Ukrajina oslobodila nekoliko sela od početka ofanzive.

Gorjačov je započeo invaziju na Ukrajinu 2022. godine kao komandant 5. odvojene tenkovske brigade i nedavno je unapređen u načelnika štaba 35. kombinovane armije. Ranije je služio u Pridnjestrovlju.

Gorjačov je prema navodima Telegrafa navodno peti general koji je poginuo od početka rata u Ukrajini.

Rusija je inače tokom protekle noći zasula raketama Krivi Rog, rodno mesto ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, a prema poslednjim informacijama nastradalo je najmanje 10 ljudi kad je pogođena jedna petospratna stambena zgrada.

Velika eksplozija odjeknula je rano jutros u rafineriji nafte u Krasnodaru samo 130 kilometara od rezidencije ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru, ali Moskva tvrdi da je požar posledica kvara na sistemu za preradu dizel goriva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track