JEZIVI SNIMAK SA FRONTA: Grupa vojnika sela da odmori, verovali da su na bezbednom mestu, ali SMRT STIGLA u deliću sekunde (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

užas

JEZIVI SNIMAK SA FRONTA: Grupa vojnika sela da odmori, verovali da su na bezbednom mestu, ali SMRT STIGLA u deliću sekunde (VIDEO)

Planeta -

Užasavajući snimak artiljerijskog napada u Ukrajini kruži društvenim mrežama.

Na snimku koji je nastao na nekom od frontova vidi se grupa vojnika koja sedi i odmara, verujući da se nalazi na bezbednom mestu, međutim, odjednom doleće granata nakon čega odjekuje zaglušujući prasak.

Mala je verovatnoća da je neko uspeo da preživi.

Snimak je lošeg kvaliteta i nije moguće precizno utvrditi da li se na njemu nalaze ukrajinski vojnici ili pripadnici ruskih snaga. Za sada se nijedna od zaraćenih strana nije oglasila.

Nije poznato ni gde je tačno nastao snimak.

Ruski predsednik Vladimir Putin, podsetimo, rekao je da Ukrajina trpi velike gubitke od pokretanja ofanzive.

Putin je rekao da ukrajinska kontraofanziva velikih razmera traje od 4. juna i da Kijev koristi posebno pripremljene rezerve i napada u četiri pravca.

- Neprijatelj nije bio uspešan ni u jednom sektoru. Imaju velike gubitke - rekao je šef države i naglasio da su Oružane snage Ukrajine do sada izgubile najmanje 160 tenkova i 360 oklopnih vozila.

Istovremeno, kako kaže, oprema koju je uništila Rusija čini 25-30 odsto ukupnog obima vojnih vozila koje je Zapad prebacio u Kijev.

- Ukrajina ima gubitke koje još ne vidimo, a koje nanosi dalekometno precizno oružje na koncentraciju ljudstva i opreme. Dakle Ukrajina ima mnogo više gubitaka - navodi Putin.

Oružane snage Ukrajine prema njegovim rečima takođe imaju značajne gubitke u ljudstvu.

- Ako uzmemo nenadoknadive gubitke, jasno je da strana koja se brani ima manje gubitaka, ali ipak je i ovaj odnos jedan prema deset u našu korist. Imamo deset puta manje od gubitaka oružanih snaga Ukrajine - istakao je šef države.

Putin je ukazao na velike gubitke poljskih plaćenika koji se bore na strani Kijeva.

- Varšava krije informacije o tome čak i od svog stanovništva - rekao je Putin i primetio da se Moskva postepeno i metodično angažuje na demilitarizaciji Ukrajine.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track