"LJUDSKI GUBICI SU U ODNOSU 3:1!" Prof. Nadoveza: Moguće je da će Rusija radikalno promeniti taktiku i otvoriti DVA NOVA FRONTA!
Foto: Printscreen Twitter, Kurir TV

rat u ukrajini

"LJUDSKI GUBICI SU U ODNOSU 3:1!" Prof. Nadoveza: Moguće je da će Rusija radikalno promeniti taktiku i otvoriti DVA NOVA FRONTA!

Planeta -

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da su raketirani Odesa i Donjecka oblast. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je na pooštravanje sankcija Moskvi. Belorusija je počela da dobija taktičko nuklearno naoružanje, tvrdi predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko, a Vašington je obećao 15 oklopnih vozila tipa "bredli" Kijevu.

jutarnji
foto: Kurir televizia

Stanje na ukrajinskom ratištu danas su komentarisali u jutarnjem programu Kurir televizije Marko Miškeljin, iz Centra za društvenu stabilnost i prof. dr Branko Nadoveza, naučni savetnik Instituta za noviju istoriju i redovni profesor Fakulteta bezbednosti

Profesor Nadoveza smatra da nije reč o kontraofanzivi.

- Vesti sa tog područja su često protivrečne i nejasne. potpuno drugačija tumačenja događaja u zavisnosti sa koje strtane dolaze. Milsim da tu zapravo nije reč o kontraofanzivi. Oni nisu imali praksu da napadaju kao što smo videli u slučaju Bahmuta i Mariupolja. Mislim da su moguće s ruske strane radikalnije promene tj. otvaranje još dva nova fronta, jedan iz pravca Belorusije, drugi iz pravca Odese. Milsim da su u toku neki tajni pregovori gde bi se razmatrao eventualni ulazak Belorusije u rat - rekao je Nadoveza i dodao:

- Sve zavisi od Rusije. Ako ona iskoristi sve svoje tehničke i ljudske kapacitete mislim da Ukrajina nema odgovor. Ako ih ne iskoristi kao i do sad, naravno da ima odgovor.

jutarnji
foto: Kurir televizia

Miškleljin ističe da je Ukrajina imala bitan faktor za kontraofanzivu, a koji je sada izostaje.

- Rano je govoriti o rezultatima ofanzive s obzirom da smo u prvim danima. Moramo imati u vidu da su prevelika očekivanja, s obzirom da je prethodna jesenja ofanziva dala velike rezultate, pogotovo što su Ukrajinci imali onaj jako bitan faktor za kontraofanzivu, a to je iznenađenje. Rusija je imala više od šest meseci da utvrdi svoje položaje - smatra Miškleljin i dodaje da odnos poginulih vojnika daje značajnu prednost Rusiji:

- Ono što je poražavajuće za Ukrajinu i što priznaju i na zapadu jeste da su gubici Ukjrajine 3:1. Na tri ubijena ukrajinska vojnika dolazi jedan ruski, što za brojčano manju silu koja se brani nikako nije dobro.

04:21

RUSIJA RADIKALNO MENJA TAKTIKU, MOGUĆE OTVARANJE NOVIH FRONTOVA! Analitičari: Ljudski gubici su trenutno u odnosu 3:1!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track