UŽASU NEMA KRAJA: Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini MRTVE KOD KRASNOPOLJA NE STIŽU NI DA PREBROJE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen/Kurir TV

tuga

UŽASU NEMA KRAJA: Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini MRTVE KOD KRASNOPOLJA NE STIŽU NI DA PREBROJE (VIDEO)

Planeta -

Novi užasavajući snimak nastao posle borbi na jednom od frontova u Ukrajini kruži mrežama.

Na snimku, koji je navodno nastao u Sumskoj oblasti na istoku Ukrajine, vidi se grupa vojnika koja na jednom polju prebrojava mrtve. Nije moguće reći sa preciznošću da li se na snimku nalaze tela pripadnika ruskih snaga ili ukrajinske vojske.

Na kanalu na Telegramu na kome je objavljen snimak navodi se da je jeziva scena zabeležena u blizini sela Krasnopolja.

- Naši borci pokazuju efekat naše artiljerije - piše na kanalu.

Danas je inače bio 478. dan od početka rata u Ukrajini.

Ukrajina će uskoro ostati bez vlastite vojne opreme i oružja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i dodao da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uskoro biti potpuno zavisan od vojne opreme koju isporučuje Zapad.

Putin je naglasio da Ukrajina nije napredovala u svojoj protivofanzivi te je izjavio da njena vojska "nema šanse" protiv ruske.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar danas je izjavila da se najžešće borbe od početka ukrajinske ofanzive više ne vode oko Bahmuta u Donjeckoj oblasti nego na jugu u smeru dva obalna grada Berdjanska i Marijupolja.

- Tokom prve nedelje epicentar je bio istoku. Sada vidimo da se borbe sele na jug i sada vidimo da su najaktivnija područja Berdjansk i Marijupolj. Neprijatelj je na istoku mobilizovao sve snage da zaustavi našu ofanzivu. Tamo masovno okupljaju snage da nas zaustave. Na jugu nisu baš uspešni - navela je Malijar.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track