POJAVILA SE POSLEDNJA FOTOGRAFIJA NESTALE PODMORNICE Američki stručnjak: "Ovo je veoma sumnjivo!" (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen CBS

POJAVILA SE POSLEDNJA FOTOGRAFIJA NESTALE PODMORNICE Američki stručnjak: "Ovo je veoma sumnjivo!" (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Poslednja fotografija nestale podmornice Titan prikazuje je na površini Atlantskog okeana neposredno pre nego što je krenula u dubine u obilazak olupine Titanika.

Kontakt sa brodom koji je pratio njeno kretanje izgubljen je u nedelju, sat i 45 minuta nakon zarona. Dejli miror, koji je preneo poslednju fotografiju Titana, navodi procene da je u podmornici ostalo kiseonika za još oko 70 sati.

Kontakt sa pomornikom je izgubljen sat i 45 minuta nakon njenog zarona.

"Moram da kažem da stvari u ovom trenutku izgledaju veoma sumnjivo, s obzirom na to da se za posadu nije čulo ovoliko dugo“, kaže bivši kapetan podmornice američke mornarice Tomas Šugart.

Stručnjaci su skeptični u pogledu uspeha potrage.

"Ne sluti na dobro što grupe za traženje još nisu javile da su pronašle nestalu podmornicu“, rekao je za CNN bivši kapetan podmornice američke mornarice Tomas Šugart.

podmornica, Titanik
foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

On veruje da bi lokator verovatno već otkrio podmornicu da je imala relativno manji problem.

"Ako se umesto toga zaglave na dnu iz nekog razloga, još nisam čuo za sposobnost spasilaca da ih izbave na vreme. A ako je podmornica pala na dno zbog prodora vode, s obzirom na ekstremne dubine, šanse opet ne izgledaju dobro“, rekao je Šugart.

U maloj podmornici nalazi se britanski milijarder Hamiš Harding i pakistanski biznismen Šahzada Davud, član upravnog odbora poznatog američkog SETI instituta i njegov sin Sulejman, koji su nastanjeni u Velikoj Britaniji.

Pojavile su se i tvrdnje da je u njoj i Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač "Oušngejt ekspedišns", kompanije koja organizuje ove turističke obilaske olupine Titanika, kao i 73-godišnji Francuz Pol-Anri Naržeole, ali BBC navodi da nema nezavisne potvrde koje se tiču ove dve osobe.

(Kurir.rs/Dejli miror/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track