NESTALU PODMORNICU POKREĆE NEŠTO ŠTO KOŠTA SAMO 49 €! Nije oprema koja se očekuje za putovanje na 3,8 kilometara dubine (FOTO)
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia, CBC / Ferrari / Profimedia

IZNENAĐENJE

NESTALU PODMORNICU POKREĆE NEŠTO ŠTO KOŠTA SAMO 49 €! Nije oprema koja se očekuje za putovanje na 3,8 kilometara dubine (FOTO)

Planeta -

Malom podmornicom Titan, koja je nestala u Atlantskom okeanu prilikom obilaska olupine Titanika, upravlja se pomoću jeftinog džojstika kakve deca koriste za igranje video-igara.

Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač 'Oušngejt ekspedišns', pokazuje džojstik kojim se upravlja podmornicom
Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač "Oušngejt ekspedišns", pokazuje džojstik kojim se upravlja podmornicomfoto: CBC / Ferrari / Profimedia

Dejli miror navodi da je u pitanju džojstik "Lodžitek F170" koji je unapređen određenim dodacima.

Navodi se da se osnovna verzija ovog džojstika na internetu nudi za svega 49 evra i da nije baš oprema kakvu biste očekivali za putovanje do dna Atlantika, na dubinu od 3,8 kilometara.

Ocean Gate, podmornica, Titan, Stockton Rush, Stokton Raš
foto: CBC / Ferrari / Profimedia

Ovaj džojstik je lično demonstrirao Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač "Oušngejt ekspedišns", kompanije koja organizuje ove turističke obilaske olupine Titanika.

Podmornica Titan
Podmornica Titanfoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Pojavile su se i tvrdnje da je u nestaloj podmornici Stokton Raš nalazi sa 73-godišnjim Francuzom Pol-Anrijem Naržeoleom, ali BBC navodi da nema nezavisne potvrde koje se tiču ove dve osobe.

Za sada je potvrđeno da se u toj maloj podmornici nalazi britanski milijarder Hamiš Harding, kao i pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman.

(Kurir.rs/Dejli miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track