OVAKO IZGLEDA UNUTRAŠNJOST NESTALE PODMORNICE: Pogledajte U KAKVOM PROSTORU su zarobljeni putnici, sa njima i "Gospodin Titanik"
Foto: Printskrin / You Tube/CBC NL - Newfoundland and Labrador

OVAKO IZGLEDA UNUTRAŠNJOST NESTALE PODMORNICE: Pogledajte U KAKVOM PROSTORU su zarobljeni putnici, sa njima i "Gospodin Titanik"

Planeta -

Kompanija "Oušngejt ekspedišns", koja je vlasnik male podmornice nestale u Atlantskom okeanu prilikom obilaska, prošle godine je objavila snimak njene unutrašnjosti.

BBC je potvrdio da se u nestaloj podmornici, pored britanskog milijardera Hamiša Hardinga, kao i pakistanskog biznismena Šahzade Davuda i njegovog sina Sulejmana, nalazi poznati francuski istraživač Pol-Anri Naržeole.

U pitanju je bivši ronilac francuske mornarice, koji je bio član prve ekspedicije koja je posetila olupinu Titanika 1987, samo dve godine nakon što je ona pronađena na dnu Atlantika.

Francuz je čak dobio i nadimak "gospodin Titanik", jer je u istraživanju olupine proveo više vremena od bilo kojeg drugog ronioca.

Pojavile su se i tvrdnje da je u nestaloj podmornici i Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač "Oušngejt ekspedišns", ali BBC navodi da nema nezavisne potvrde u vezi s njim.

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track