AMERIČKI SENATOR IZA BRAVE: Skandal velikih razmera potresa državu KAMERA SNIMILA KAKO MLATI RADNIKA U BARU
Foto: Printscreen/Facebook

incident

AMERIČKI SENATOR IZA BRAVE: Skandal velikih razmera potresa državu KAMERA SNIMILA KAKO MLATI RADNIKA U BARU

Planeta -

Senator američke države Nju Hempšir uhapšen je zbog sumnje da je ošamario i pljunuo zaposlenog tokom tuče u svom restoranu.

Kit Marfi, republikanac iz Mančestera, predao se u ponedeljak pod optužbom za napad koji je proistekao iz aprilskog incidenta u njegovom restoranu, saopštila je policija. Policija tvrdi da je jedan radnik prijavio da ga je Marfi pljunuo i ošamario tokom svađea, a snimci nadzora navodno su potkrepili tvrdnje zaposlenog. Policija je saopštila da se na snimku takođe vidi da senator uzima stolicu na "agresivan" način.

Marfi (47) je u ponedeljak izdao saopštenje u kome se brani od optužbi i tvrdi da je žrtva u celoj situaciji.

- Nevin sam po ovim optužbama i radujem se svom danu na sudu. Kad se saznaju činjenice biće jasno da je policija u ovom slučaju optužila žrtvu. Svoje ime i poslovanje braniću pravnim postupkom - napisao je Marfi na Fejsbuku.

Senator je uhapšen zbog optužbi po dve tačke za običan napad i jednu za pretnju.

Otac četvoro dece pušten je uz jemstvo i moraće ponovo da se pojavi pred sudom 24. jula. Irski restoran i bar u njegovom vlasništvu otvoren je 2007. godine i navodno ima najveći izbor točenog piva u državi.

Marfi je prošle godine izabran da predstavlja distrikt u senatu države, a prethodno je bio član Predstavničkog doma Nju Hempšira.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track