PRIGOŽIN DRŽAO 43 MILIONA EVRA U KARTONSKIM KUTIJAMA? Agenti FSB pronašli ogromne količine keša (FOTO)
Foto: Shutterstock, AP

RACIJA U SANKT PETERBURGU

PRIGOŽIN DRŽAO 43 MILIONA EVRA U KARTONSKIM KUTIJAMA? Agenti FSB pronašli ogromne količine keša (FOTO)

Planeta -

Ruski i ukrajinski mediji su objavili da su tokom racije kancelarije Jevgenija Prigožina, šefa privatne vojne kompanije "Vagner", u Sankt Peterburgu pronađene velike količine gotovine.

BBC je prethodno javio, pozivajući se na Fontanku, lokalni medij iz rodnog grada ruskog predsednika Vladimira Putina, da deluje da su ruske bezbednosne snage izvršile raciju u sedištu "Vagnera" u Sankt Peterburgu.

Na Tviter nalogu Kijev posta, koji se poziva na ruske medije, objavljena je i fotografija kartonskih kutija koje su agenti ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) navodno pronašli u vozilima u blizini Prigožinove kancelarije, a u kojima se nalazilo četiri milijarde rubalja (43 miliona eura).

Rojters je objavio da je Prigožin potvrdio ove navode i da je rekao da je novac bio namenjen za pokrivanje plata i drugih troškova "Vagnerovih" boraca.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/BBC/Rojters/Foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track