OVO JE PAKLENI PLAN VAGNERA: Večeras stižu do Moskve, napadaju grad iz jednog pravca! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

OVO JE PAKLENI PLAN VAGNERA: Večeras stižu do Moskve, napadaju grad iz jednog pravca! (VIDEO)

Planeta -

Situacija oko ruske prestonice sve više se zahuktava i tenzije nerpekidno rastu kako se trupe paravojne formacije Vagner približavaju Moskvi. Vagnerovci su zauzeli gradove Rostov i Voronjež, a prema poslednjim informacijama, konvoj Vagnerovaca je na 300 kilometara od glavnog grada Rusije.

BBC je verifikovao video koji prikazuje Vagnerov konvoj naoružanih vozila kako putuje autoputem M4, koji povezuje Voronjež i Moskvu kroz region Lipecka, koji se nalazi na oko 300 metara udaljenosti od Moskve.

Guverner Lipecke oblasti je zamolio stanovnike da ostanu kod kuće i izbegavaju putovanja, bilo javnim vozilima ili javnim prevozom. Ovom rutom, Vagner će nastaviti auto-putem M4 sve do Moskve, i udariti na grad sa južne strane.

Sergej Nariškin, šef ruske spoljne obaveštajne službe SVR, rekao je da je jasno da je propalo ono što je nazvao pokušajem destabilizacije društva i rasplamsavanja bratoubilačkog građanskog rata.

Istovremeno, na ulicama Moskve navodno se nalazi veliki broj oklopnih vozila, postavljeni su vojni punktovi i zaštitna ograda oko svih institucija.

Vojska paralelno postavlja jedinice na obode grada, naročito oko auto-puta kojim se kreće Vagnerov konvoj. Prema pojedinim navodima, kopaju se rovovi oko Moskve.

Podsetimo, šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin optužio je ministarstvo odbrane da je namerno granatiralo njegove snage i proglasio početak oružane pobune.

On je krenuo ka Moskvi, gde želi da se obračuna sa vojnim vrhom i zameni ga, a upao je i u sukob sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Putin je njegov čin nazvao izdajom i poručio da će se Rusija braniti, dok sa Prigožin kaže da Putin i te kako greši.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track