NA POMOLU KRAJ DRAME! PRIGOŽIN PRISTAO DA ZAUSTAVI KONVOJ KOJI IDE KA MOSKVI: Lukašenko pregovara, sprema se nacrt dogovora!
Foto: AP, EPA Ilya Pitalev Sputnik Kremlin

NA POMOLU KRAJ DRAME! PRIGOŽIN PRISTAO DA ZAUSTAVI KONVOJ KOJI IDE KA MOSKVI: Lukašenko pregovara, sprema se nacrt dogovora!

Planeta -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, razgovarao je sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom i postigao dogovor o zaustavljanju Vagnerovog konvoja.

Saopštava se da je Prigožin prihvatio predlog beloruskog lidera da zaustavi kretanje boraca Vagnera u Rusiji i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija.

Lukašenkova pres-služba je takođe navela da sada postoji nacrt prihvatljivog rešenja situacije, sa bezbednosnim garancijama za borce Vagnera, prenose RIA novosti.

Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio je sinoć da su sve informacije koje su na društvenim mrežama objavljene u ime Jevgenija Prigožina o „raketnim i bombaškim napadima koje je Ministarstvo odbrane izvršilo na pozadinske jedinice Vagnera“ neistinite i predstavljaju informativnu provokaciju.

Isto je rečeno iu Ministarstvu odbrane Odeljenje FSB je pokrenulo krivični postupak protiv Prigožina po članu 279 Krivičnog zakonika („Organizovanje oružane pobune“).

Predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima rekao da će svi odgovorni za pokušaj pobune biti kažnjeni, odgovaraće pred zakonom i narodom.

Takođe je napomenuo da će biti preduzete odlučne akcije za stabilizaciju situacije u Rostovu na Donu, gde je zapravo blokiran rad civilnih i vojnih vlasti.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RIA novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track