PUTIN VEČERAS HITNO RAZGOVARAO S LUKAŠENKOM: Zahvalio mu na posredovanju sa Prigožinom
Foto: PA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

PUTIN VEČERAS HITNO RAZGOVARAO S LUKAŠENKOM: Zahvalio mu na posredovanju sa Prigožinom

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je svog beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka da mu zahvali na posredovanju između njega i šefa Vagner grupe Jevgenija Prigožina.

Vladimir Putin je u devet uveče ponovo razgovarao telefonom sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, saopštila je pres-služba predsednika.

Lukašenko je detaljno obavestio Putina o rezultatima pregovora sa rukovodstvom Vagnera, koje je pristalo da povuče konvoj i ne napadne Moskvu.

Predsednik Rusije je zahvalio beloruskom kolegi na obavljenom poslu. Ranije je objavljeno da je upravo Lukašenko razgovarao sa Jevgenijem Prigožinom i uspeo da dogovori da Vagner povuče svoj konvoj koji je krenuo na Moskvu.

Kurir.rs/RIA Novosti

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track