KAKO SU REAGOVALI VAGNEROVCI KADA SU ČULI DA SE POVLAČE Borcima saopšteno da napuste Rostov na Donu: "Momci, pakujte se!" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Meduza

KAKO SU REAGOVALI VAGNEROVCI KADA SU ČULI DA SE POVLAČE Borcima saopšteno da napuste Rostov na Donu: "Momci, pakujte se!" (VIDEO)

Planeta -

Jevgenij Prigožin i Vagner zaustavili su kretanje prema Moskvi da se ne bi, kako je rekao, prolila ruska krv.

Oružana pobuna plaćeničke organizacije Vagner trajala je relativno kratko nakon što je došlo do dogovora između čelnika Vagnera Jevgenija Prigožina prema kom će njegovi će ljudi dobiti oprost, dok će on otići u Belorusiju a Kremlj ga neće kazneno goniti.

Prigožin je nakon razgovora s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, rekao svojim borcima, koji su napredovali prema Moskvi, da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbeglo krvoproliće.

"Shvatajući svu odgovornost za to što će se ruska krv proliti na jednoj od strana, okrećemo se i odlazimo u suprotnom smeru prema terenskim logorima, prema planu”, rekao je Prigožin.

Na mrežama se pojavio i snimak za koji se pretpostavlja da je nastao u Rostovu na Donu, a prikazuje borce koji slave nakon što je Prigožin objavio audio poruku kojom potvrđuje deeskalaciju situacije.

"Momci, pakujte se, idemo kući", kazala je jedna osoba, prenosi Sky News.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track