DOK JE TRAJAO SUKOB SA VAGNEROM, NATO ZVAO MOSKVU: Šta se dešava sa 1.400 nuklearnih bojevih glava? Alijansa nije umešana u puč
Foto: Delil SOULEIMAN / AFP / Profimedia, Sergey BOBOK / AFP / Profimedia, EPA-EFE/STRINGER

nAPETOST

DOK JE TRAJAO SUKOB SA VAGNEROM, NATO ZVAO MOSKVU: Šta se dešava sa 1.400 nuklearnih bojevih glava? Alijansa nije umešana u puč

Planeta -

Italijanski list La Republika objavio je tekst u kome navodi da je vrh NATO dok je u subotu trajao sukob na relaciji Kremlj, Ministarstvo odbrane Rusije sa jedne strane i grupe Vagner sa druge kontaktiralo HITNO Moskvu zbog straha od eksalacije i nepredivđene situacije kada bi 1.400 nukelarnih bojevih glava ostalo van kontrole.

“Rizik od eskalacije se mora izbeći. Sprečite nuklearnu nesreću”. Čim je vest o sukobu koji je izbio u Rusiji između Kremlja i Vagnerovih plaćenika počela da pristiže na stolove zapadnih kancelarija i NATO-a, prva glasna reč bila je: “Ne dozvolite da haos u Moskvi dovede do situacije potpune nekontrolisanosti.

Rusija, Jevgenij Prigožin, vagner
foto: ap

La Republika navodi u tekstu i da je NATO kontaktirao rusko Ministarstvo odbrane u vezi sa situacijom sa Vagner grupom, navodi list La Republika.

Prema pisanju lista, pažnja NATO-a bila je usmerena na više od 1.400 nuklearnih bojevih glava „spremnih za trenutnu upotrebu“.

Pored toga, želeli su da razjasne da NATO nisu bili umešani u oružanu pobunu.

(Kurir.rs / TV Front)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track