UKRAJINO, SPREMA TI SE VELIKA ZAMKA! Britanski general upozorio: Vagner bi mogao da udari na Kijev iz Belorusije!
Foto: Printscreen/Twitter

UKRAJINO, SPREMA TI SE VELIKA ZAMKA! Britanski general upozorio: Vagner bi mogao da udari na Kijev iz Belorusije!

Planeta -

Pokušaj puča u Rusiji se završio u subotu 23. juna u večernjim časovima kada je posle intervencije beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, sklopljeno primirje između ruskog predsednika Vladimira Putina i vođe “Vagnera”, Jevgenija Prigožina.

Tenzije su se smirile, ali bivši načelnik britanske vojske Lord Danat smatra da u pozadini svega stoji velika zamka za Ukrajinu, prenosi britanski "Ekspres".

Prigožin se sada navodno nalazi u Belorusiji, odnosno trebalo bi prema sporazumu koji je sklopljen u subotu u večernjim časovima, posredstvom predsednika te zemlje, Aleksandra Lukašenka.

Prema tom sporazumu, njegova jedinici su se vratile u svoje baze u zamenu za bezbednosne garancije, a sam Prigožin je otišao u Belorusiju.

Lord Danat smatra da stvari nisu tako jednostavne i strahuje da bi "Vagner" mogao da udari na Kijev iz Belorusije! On je to rekao u programu "Skaj Njuza" novinarki Sofi Ridž.

"Navodno je napustio scenu i otišao u Belorusiju i to je sada kraj Prigožina i Vagner jedinice? Mislim da je veoma zabrinjavajuć njegov odlazak u Belorusiju.

Ono što mi ne znamo, a što ćemo otkriti u narednim satima i danima je koliko njegovih boraca je otišlo zajedno sa njim tamo. Ukoliko je otišao u Belorusiju zadržavši borbenu efektivu sa sobom, onda on predstavlja ozbiljnu pretnju po bok Ukrajine koji je blizu Kijeva, a tamo je sve i počelo 24. februara (2022. godine). Iako se čini da je ova stvar gotova, mislim da će ‘naknadni potresi‘ da odjekuju još neko vreme.

Ukrajina mora da pazi na svoje bokove i da budu spremni za manevre da bi odbili napade koji budu možda došli iz pravca Belorusije", izjavio je Danat.

Kurir.rs/Mondo

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track