PUTIN VIŠE NE IZGLEDA TAKO SNAŽNO: Obrušiće se ili na Ukrajinu ili na one u Rusiji koji ga nisu podržali
Foto: Printskrin / You Tube

Gde je ruski predsednik i koji su njegovi sledeći koraci?

PUTIN VIŠE NE IZGLEDA TAKO SNAŽNO: Obrušiće se ili na Ukrajinu ili na one u Rusiji koji ga nisu podržali

Planeta -

Juče je bio zapanjujući dan za Vladimira Putina koji se suočio sa najvećim izazovom od dolaska na vlast pre više od dve decenije. Još uvek nema odgovora na pitanje gde je Putin i šta će dalje.

Kako piše BBC, stručnjaci i analitičari koji dobro poznaju Rusiju kažu da Putin više ne izgleda snažno, već prilično ranjeno.

Naime, iako je Putin juče ujutru u oštrom govoru pred narodom optužio lidera Vagnera Jevgenija Prigožina, uveče je stigla informacija da će Prigožin biti dobro i da se povlači u Belorusiju.

Ruski predsednik nije viđen u javnosti od tog govora, a novo predsedničko obraćanje izgleda nije planirano u bliskoj budućnosti.

U unapred snimljenom intervjuu koji je danas emitovala državna televizija, a za koji BBC izveštava da je verovatno dat pre pobune, Putin je rekao da je uveren u napredak Rusije u ratu u Ukrajini.

U Moskvi su i dalje na snazi antiterorističke mere bezbednosti, ali je nejasno da li je predsednik Putin uopšte u ruskoj prestonici u ovom trenutku.

Neki predviđaju da će se Putin na neki način obrušiti, bilo vojno na Ukrajinu, bilo na one unutar Rusije koji ga nisu podržali.

Poljski poslanik u Evropskom parlamentu Radek Sikorski rekao je za BBC da će se ruski lider verovatno otarasiti onih za koje smatra da se kolebaju, što znači da će njegov režim postati autoritarniji i brutalniji.

Glas javnosti/BBC/Index

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja