RUSI POSLALI "MUVU" NA FRONT: Objavljen prvi snimak novog DRONA KAMIKAZE u akciji! Pogledajte kako ULEĆE U ZEMUNICU kod Avdijevke
Foto: Printscreen

pogled iz prvog lica

RUSI POSLALI "MUVU" NA FRONT: Objavljen prvi snimak novog DRONA KAMIKAZE u akciji! Pogledajte kako ULEĆE U ZEMUNICU kod Avdijevke

Planeta -

Novi ruski dron kamikaza "Ovod" prvi put je upotrebljen u borbi na frontu kod Avdijevke.

RIA Novosti prenose da je operater dronova Prve slovenske brigade Oružanih snaga Rusije dronom kamikazom razorio ukrajinsku zemunicu nadomak prve linije fronta.

Snimci koje je napravio "Ovod" i snimak objektivnog upravljanja sa izviđačkog helikoptera potvrđuju uspešnu upotrebu novog oružja i njegovu visoku efikasnost.

Na snimku se inače vidi dron koji se velikom brzinom navodno obrušava na položaj ukrajinske vojske.

Testiranje novog drona kamikaza, koje je prethodilo borbenoj upotrebi, bilo je 21. juna kod Donjecka. Uređaj radi na principu "pogleda iz prvog lica".

Maksimalna nosivost "Ovoda" je 4 kilograma. Opremljen je visokokvalitetnom kamerom i ima veliku brzinu i komunikaciju bez šuma.

Prema rečima programera jedan dron košta 40.000 rubalja odnosno nepunih 450 evra. Prve serije takvih bespilotnih letelica već su stigle u jedinice Oružanih snaga Ruske federacije i počele su da se uspešno koriste.

Novi izviđački dron je inače nazvan po jednoj vrsti muve.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track