BIĆE NAPETO! RUSKA VOJSKA RAZORUŽAVA VAGNEROVCE: Prvo da predaju TEŠKO NAORUŽANJE, a onda deo njih pristupa Putinovim trupama
Foto: ap

OBJAVA IZ MOSKVE

BIĆE NAPETO! RUSKA VOJSKA RAZORUŽAVA VAGNEROVCE: Prvo da predaju TEŠKO NAORUŽANJE, a onda deo njih pristupa Putinovim trupama

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se privatna vojna kompanija "Vagner" priprema da preda "tešku vojnu opremu" regularnoj vojsci pod komandom ruskog predsednika Vladimira Putina.

To prenosi Skaj njuz koji podseća da je kratkotrajna pobuna vagnerovaca u subotu okončana sporazumom njihovog vođe Jevgenija Prigožina sa Kremljom, uz posredovanje beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Vagnerovci
Vagnerovcifoto: EPA Arkady Budnitsky

Navodi se da će, prema tom sporazumu, deo plaćenika biće apsorbovan u rusku vojsku, a Prigožin je pristao da se preseli u Belorusiju.

Rojters je, pozivajući se na podatke sajta Flajtradar24 koji prati kretanja aviona, objavio da je privatni mlazni avion koji se povezuje sa Prigožinom sleteo jutros u Belorusiju.

Jevgenij Prigožin sa vagnerovcima
Jevgenij Prigožin sa vagnerovcimafoto: Roman ROMOKHOV / AFP / Profimedia, AP

Ruska agencija Tas, pozivajući se na izvor iz Državnog tužilaštva Rusije, objavila je u ponedeljak da krivični postupak protiv Prigožina nije okončan i da mu za organizovanje oružane pobune u Rusiji preti zatvorska kazna u trajanju od 12 to 20 godina.

Međutim, Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je danas da je okončala krivični postupak povodom oružane pobune paravojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sinoć je još jednom označio organizatore jednodnevne pobune kao izdajnike koji su radili u korist ukrajinske vlade i njenih saveznika.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Skaj njuz/Rojters/Flajtradar24/Beta/Tas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track