PUTIN SE ZAHVALIO VOJNICIMA ISPRED KREMLJA: Zaustavili ste GRAĐANSKI RAT, dejstvovali ste precizno i usklađeno (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter, EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

PUTIN SE ZAHVALIO VOJNICIMA ISPRED KREMLJA: Zaustavili ste GRAĐANSKI RAT, dejstvovali ste precizno i usklađeno (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin danas se obratio pripadnicima ruske vojske, Nacionalne garde, bezbednosnih snaga i svima drugima koji su pomogli održavanju reda u zemlji tokom oružane pobune "Vagnera" u subotu.

Rusija, Moskva, Kremlj, ruska vojska
foto: Printscreen/Twitter

- Zaustavili ste građanski rat, dejstvovali ste precizno i usklađeno - rekao je Putin.

On je naveo da "narod i vojska nisu bili uz pobunjenike".

- Danas, ovde, na istorijskom Sabornom trgu Moskovskog Kremlja, pripadnici Oružanih snaga Rusije, Ruske garde, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne službe obezbeđenja, vojnici i oficiri pravi su branioci Otadžbine, koji su u teškom času za zemlju, zajedno sa svojim drugovima stali na put smutnji, čiji bi rezultat neminovno bio haos - ocenio je predsednik Rusije.

Putin je naveo da Rusija tokom pobune "Vagnera" nije morala da povlači jedinice iz zone specijalne vojne operacije, kako Moskva naziva rat u Ukrajini.

On se zahvalio svim pripadnicima Oružanih snaga, snagama bezbednosti i obaveštajcima na hrabrosti i lojalnosti, iskazanoj tokom pokušaja oružane pobune 24. juna.

- Vaša odlučnost i hrabrost, kao i konsolidacija društva, odigrali su odlučujuću ulogu u suzbijanju pobune - rekao je Putin.

Skaj njuz prenosi da je Putinov portparol Dmitrij Peskov u obraćanju medijima kazao da će šef Kremlja održati i zasebne sastanke sa nekim od vojnih oficira nakon ovog obraćanja.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima su se vojnici i bezbednjaci spremali za Putinovo obraćanje ispred Kremlja.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Sputnjik/Skaj njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track