VIDEO ARAPSKOG KLINCA I ODUZEO MU ŽIVOT: Majka ubijenog Naela TRAŽI OŠTRU KAZNU za policajca koji joj je pucao u sina (VIDEO)
Foto: AP/Michael Euler

VIDEO ARAPSKOG KLINCA I ODUZEO MU ŽIVOT: Majka ubijenog Naela TRAŽI OŠTRU KAZNU za policajca koji joj je pucao u sina (VIDEO)

Planeta -

Munija M, majka Naela (17) kojeg je francuska policija ubila iz vatrenog oružja pošto je njegov automobil zaustavljen zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, oglasila se povodom ubistva sina.

AP prenosi da je ona za francusku televiziju Frans 5 kazala da oseća bes prema policajcu koji je pucao u njenog sina, ali ne i prema celoj francuskoj policiji.

- On (policajac) je video klinca koji izgleda kao Arapin i želeo je da mu oduzme život - kazala je Munija M.

Ona je dodala da bi pravda u ovom slučaju trebalo da bude "veoma oštra".

- Policajac ne može da izvadi pištolj i puca u našu decu, da našoj deci oduzima živote - rekla je majka.

Naelova baka, kojoj nije navedeno ime, kazala je za alžirsku televizijsku stanicu Enahar da bi njihova porodica potiče iz Alžira. Ministarstvo spoljnih poslova Alžira saopštilo je da ta arapska zemlja severne Afrike deli tugu sa Naelovom porodicom.

U Nanteru, gradiću na zapadnom obodu Pariza, danas će biti održana sahrana Naela M.

Trenutak kada policajac puca na 17-godišnjeg Naela zabeležen je na video snimku, a ovo ubistvo koje se desilo u utorak izazvalo je nasilne proteste širom Francuske.

(Kurir.rs/AP/Frans 5)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track