EVAKUACIJA ZBOG KOKAINA U BELOJ KUĆI? Američka Tajna služba testirala beli prah i dobila POTVRDU, ispituje se kako je dospeo tu
Foto: Shutterstock

BAJDEN NIJE BIO U REZIDENCIJI

EVAKUACIJA ZBOG KOKAINA U BELOJ KUĆI? Američka Tajna služba testirala beli prah i dobila POTVRDU, ispituje se kako je dospeo tu

Planeta -

Američka Tajna služba istražuje sumnjivu supstancu koja je pronađena u Beloj kući nakon čega je naređena evakuacija rezidencije predsednika SAD.

Vašington post prenosi da je evakuacija izvedena u nedelju uveče i da je kratko trajala, a da su preliminarni testovi pronađenog belog praha pokazali da se radi o kokainu.

List se pored zvaničnika upoznatog s istragom poziva i na audio snimak razgovora sa dispečerom vašingtonskih vatrogasaca koji su poslati u Belu kuću.

Entoni Guljelmi, portparol Tajne službe SAD, kazao je da će supstanca biti dalje testirana kako bi se odredilo tačno o čemu se radi, a da vlasti istovremeno istražuju kako je beli prah dospeo u Belu kuću.

Po rečima Guljelmija, vatrogasna jedinica koja je poslata na intervenciju utvrdila je da supstanca ne predstavlja pretnju.

On je naveo da je zbog otkrića belog praha podignuta bezbednosna uzbuna i naređena kratka evakuacija, a da američki predsednik Džo Bajden u tom trenutku nije bio u Beloj kući.

Guljelmi je odbio da otkrije gde je tačno u Beloj kući pronađena ova supstanca niti u čemu je bila upakovana. On je kazao da je beli prah pronašao jedan od agenata Tajne službe tokom rutinske provere objekta.

Vašington post navodi da je vatrogasac iz odeljenja za opasne materije Vašingtona, koji je stigao po pozivu u Belu kuću, u 20.49 sati u nedelju javio radio vezom da je dobio rezultate testa.

- Imalo žutu crtu koja označava da je u pitanju kokain hidrohloride - javio je vatrogasac.

Navodi se da je kratki snimak postavljen na sajt openmhz.com, koji ljudima omogućuje da slušaju uživo ili preslušavaju arhivirane snimke razgovora policije i vatrogasaca prilikom intervencija.

(Kurir.rs/Vašington post/Foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track