IZNENADNA SMRT 2 ŠKOLARCA NA GRČKOM OSTRVU ZA SAMO 24 SATA! Jedan nađen u jarku, drugi umro od šoka, stotine đaka u panici (VIDEO)
Foto: Printscreen/Društvene mreže, Shutterstock, Ilustracija

tragedija na egeju

IZNENADNA SMRT 2 ŠKOLARCA NA GRČKOM OSTRVU ZA SAMO 24 SATA! Jedan nađen u jarku, drugi umro od šoka, stotine đaka u panici (VIDEO)

Planeta -

Stotine traumatizovanih učenika danas se s grčkog ostrva Ijos vraćaju kući u Irsku nakon iznenadne smrti dvojice školaraca u samo 24 sata.

Dejli mejl navodi da je policija u Grčkoj potvrdila da su u toku odvojene istrage o smrti dvojice 18-godišnjih drugara iz razreda, Endrjua O‘Donela i Maksa Vola.

Britanski list navodi da se veruje da je O‘Donel pao i udario glavom dok se vraćao do svog hotela u ranim jutarnjim satima u subotu. Bio je u noćnom izlasku u Hori, glavnom gradu Ijosa.

Nakon opsežne potrage, njegovo telo pronađeno je u jarku oko 10.30 sati u nedelju ujutro, u blizini stena u podnožju litice.

Nakon što je Endrjuovo telo nađeno, njegov prijatelj Maks Vol srušio se od šoka u blizini luke Hora kada je saznao za smrt svog druga. Hitna služba ga je odvezla u lokalnu bolnicu gde je po dolasku proglašen mrtvim.Prema lokalnim medijima, mladić je imao problema sa srcem.

Maks Vol i Endrju O‘Donel
Maks Vol i Endrju O‘Donelfoto: Printscreen/Društvene mreže

Tinejdžeri su bili na odmoru proslavljajući završetak srednje škole s desetima drugara iz dablinskog koledža "Sent Majkls" kada se tragedija dogodila. Njihovi prijatelji danas se spremaju da napuste grčko ostrvo.

- To je noćna mora za svakog roditelja, da čuje takvu vest. A znamo da mnogi naši sinovi i kćeri odlaze u inozemstvo nakon završene mature i nakon ispita - kazao je irski vicepremijer Mikajl Martin o tragediji koja je pogodila celu zemlju.

Više od 80 učenika "Sent Majklsa" nalazi se na egejskom ostrvu sa stotinama drugih mladih irskih turista koji slave kraj školske godine. Sada ih sve čeka tužan put kući.

Direktor škole Tim Keleher rekao je da je na ostrvu 1.000 učenika koji slave završetak mature, od kojih je 90 iz njegovog koledža.

- Južni Dublin je mala župa, sve škole su međusobno povezane. Svi se znaju. To je usko povezana zajednica. Kad se ovako nešto dogodi, nastane velika histerija i strah, roditelji zovu i svi su traumatizovani, posebno dečaci koji su bili s Endrjuom i Maksom - kazao je Keleher.

On je dodao da su se vesti o smrtima dvojice tinejdžera brzo proširile među učenicima i da svi žele da odu kući u Irsku.

Grčka regionalna policijska uprava za područje južnog Egeja, koja vodi istragu, rekla je da očekuje da će obdukcije dati odgovore o smrti Endrjua i Maksa.

Dejli mejl podseća da ova tragična vest dolazi samo nedelju dana nakon što je mladi Irac Rori Digan (22) umro na grčkom otoku Zakintos. On je pronađen u besvesnom stanju u u bazenu.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja