EKSPLOZIJA ZATRESLA GRAD POD RUSKOM OKUPACIJOM Rusi: Puno je povređenih (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/NEXTA

EKSPLOZIJA ZATRESLA GRAD POD RUSKOM OKUPACIJOM Rusi: Puno je povređenih (VIDEO)

Planeta -

U eksploziji tokom artiljerijske vatre u gradu Makejevka na istoku Ukrajine ranjeno je 25 osoba, saopštile su ruske okupacione vlasti.

Denis Pušilin, lider Donjecke oblasti, koga je imenovala Moskva, rekao je u sredu ujutru na svom Telegram kanalu da je dvoje dece među povređenima u napadima na grad koji su preuzele ruske snage preuzele 2014. godine.

- Eksploziju je osetila većina stanovnika Makejevke i Donjecka - rekao je on.

Prema rečima Pušilina, oštećeni su stambeni objekti, bolnica, škole i vrtić. Na ukrajinskom Telegram kanalu StratCom objavljen je snimak snažne eksplozije u gradu u kojem se tvrdi da se radi o napadu na rusku vojnu bazu.

Ruski blogeri misle da je korišćen HIMARS

Ukrajinci su rekli da je eksplozija bila toliko jaka jer je tokom granatiranja pogođeno skladište goriva ili municije. Prema ruskim vojnim blogovima, za granatiranje su korišćene artiljerijske rakete HIMARS, koje je Ukrajina dobila od SAD.

Ranije je Pušilin prijavio dva smrtna slučaja u granatiranju u regionu Donjecka. Informacije zaraćenih strana ne mogu se nezavisno proveriti. Makejevka je bila mesto smrtonosnog ukrajinskog napada na improvizovanu rusku kasarnu tokom novogodišnje noći.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track