PRIGOŽINU VRAĆENO "PAR TONA" KEŠA I ZLATA: Ruski mediji tvrde da su vlasti predale sve ČOVEKU OD POVERENJA izgnanog šefa "Vagnera"
Foto: Pool /Wagner Group / Zuma Press / Profimedia, Shutterstock

TAJNI SASTANAK U MOSKVI

PRIGOŽINU VRAĆENO "PAR TONA" KEŠA I ZLATA: Ruski mediji tvrde da su vlasti predale sve ČOVEKU OD POVERENJA izgnanog šefa "Vagnera"

Planeta -

Ruske vlasti su vratile deset milijardi rubalja (111,2 miliona dolara) izgnanom vođi "Vagnera" Jevgeniju Prigožinu, a u pitanju je novac koji je zaplenjen tokom policijskih racija organizovanih tokom propale pobune vagnerovaca u Rusiji prošlog meseca.

To je objavio Moskou tams, pozivajući se na ruski nezavisni sajt Fontanka. Navodi se da je policija u Sankt Peterburgu zaplenila veliku sumu novca, zajedno sa "stotinama hiljada" američkih dolara i pet zlatnih poluga tokom racija u objektima povezanim sa Prigožinom 24. juna.

Pretraga tih objekata izvedena je u okviru krivične istrage zbog pobune koja je vođena protiv vođe "Vagnera", čije su trupe prešle sa fronta u Ukrajini na jug Rusije, a koju je ruski predsednik Vladimir Putin na kraju pristao da obustavi u zamenu za Prigožinovo odustanje od pobune i odlazak u susednu Belorusiju.

Moskou tajms prenosi informacije Fontanke da je policija vratila keš i zlato, ukupne procenjene težine od "par tona", Prigožinovom vozaču dok je Prigožin lično bio na zatvorenom sastanku u Moskvi u nedelju.

Podseća se da je Prigožin, dok su vagnerovci marširali ka Moskvi 24. juna, priznao postojanje zaplenjenog keša i kazao da je tom gotovinom nameravao da isplati borce i pruži materijalnu odštetu porodicama ubijenih plaćenika.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Moskou tajms/Fontanka)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track