USUKAO SE, OSEDEO SKROZ, PODSEĆA NA STARCA: Najveći američki praznik Klinton slavio kod Rame, prošetao se s njegovom ženom i sinom
Foto: Twitter Printscreen

ČOVEK KOJI JE 1999. NAREDIO DA NAS BOMBARDUJU

USUKAO SE, OSEDEO SKROZ, PODSEĆA NA STARCA: Najveći američki praznik Klinton slavio kod Rame, prošetao se s njegovom ženom i sinom

Planeta -

Bivši predsednik SAD Bil Klinton, čovek koji će ostati upamćen po naredbi da se Srbija i SRJ bombarduju 1999. godine, ali i skandalu s mladom stažistkinjom Bele kuće Monikom Luinski, proveo je 4. jul - Dan nezavisnosti, inače najveći američki nacionalni praznik, u Albaniji kao gost premijera Edija Rame.

On je, inače, rado viđen ne samo u toj zemlji nego i na tzv. Kosovu gde ga smatraju velikim prijateljem albanskog naroda koji je uz pokojnu državnu sekretarku iz tog vremena Medlin Olbrajt lažnoj državi izboksovao nezavisnost.

Klinton (77) se juče zahvalio "Rami i narodu Albanije na gostoprimstvu", te dodao da mu je bila čast da s njima radi toliko godina na jačanju prijateljskih veza između dve zemlje.

“Od srca zahvaljujem premijeru Ediju Rami i narodu Albanije za veče koje nikada neću zaboraviti. Bila mi je čast da radim sa vama toliko godina na jačanju prijateljskih veza između naših zemalja i izgradnji boljeg sveta za sve”, rekao je Klinton. Rama mu je uručio priznanje "Zvezda zahvalnosti za javna dostignuća". Uoči dolaska u Tiranu, Rama je Klintona najavio kao "veliki poklon".

Izabrane fotografije posete objavio je na svom Tviter nalogu, a među njima je i ona na kojoj se vidi kako se šeta sa Ramom, njegovom suprugom i njegovim mlađim sinom kojem je prebacio ruku preko ramena...

Inače, reč je o mlađem Raminom sinu iz drugog braka sa Lindom...

Iz prvog braka sa poznatom albanskom glumicom Matildom Makoći, Rama ima dvoje odrasle dece, a za Gregora, starijeg sina slikara, saznalo se u čitavom regionu posle razornog zemljotresa u kojem mu je poginula verenica.

Rama katolik, starija deca mu pravoslavci

"Ja sam katolik, žena mi je muslimanka, a moje dvoje starije dece su pravoslavci", izjavio je jednom prilikom Rama u medijima pa dodao: Moj mlađi sin, ako bude želeo, može da izabere i hebrejsku veru.

Ramini sinovi: Braća Gregor i Zaho, kad su imali 30 i 5 godina

Druga supruga Edija Rame s kojom ima mlađeg sina Zaha

Kurir.rs/Instagram/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track