"OVO NIJE PRETNJA, BUDI OPREZAN": Bajden otkrio šta je rekao Siju nakon SASTANKA PREDSEDNIKA KINE SA PUTINOM (VIDEO)
Foto: Fred DUFOUR / AFP / Profimedia, Shutterstock

INTERVJU ZA CNN

"OVO NIJE PRETNJA, BUDI OPREZAN": Bajden otkrio šta je rekao Siju nakon SASTANKA PREDSEDNIKA KINE SA PUTINOM (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden otkrio je u intervjuu za CNN da je kineskog predsednika Sija Đinpinga upozorio "da bude oprezan" nakon što se ovaj sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Rojters navodi da se to vidi iz odlomaka Bajdenog intervjua za američku televizijsku mrežu.

- Rekao sam: Ovo nije pretnja. Ovo je zapažanje. Otkako je Rusija ušla (sa trupama) u Ukrajinu, 600 američkih korporacija se povuklo iz Rusije. A rekli ste mi da vaša (kineska) privreda zavisi od ulaganja iz Europe i SAD. I budi oprezan. Budi oprezan - rekao je Baden Siju.

Na pitanje novinara kakav je bio Sijev odgovor, Biden je rekao da je predsednik Kine "slušao" i "nije se raspravljao".

Rojters podseća da su Putin i Si održali sastanak u martu u Kremlju prilikom posete kineskog predsednika Rusiji, a njih dvojica su prošle nedelje učestvovala na onlajn samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

Kako je ranije objavio Fajnenšel tajms (FT), Si je prilikom sastanka u Moskvi lično upozorio Putina da ne koristi nuklearno oružje u Ukrajini.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters/CNN/FT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track