"UKRAJINA ZASLUŽUJE ČLANSTVO U NATO":Erdogan usrećio Zelenskog i ZABRINUO KREMLJ koji je pomno pratio SASTANAK U ISTANBULU (VIDEO)
Foto: AP/Turkish Presidency, AP/Alexander Kazakov

uoči samita alijanse

"UKRAJINA ZASLUŽUJE ČLANSTVO U NATO":Erdogan usrećio Zelenskog i ZABRINUO KREMLJ koji je pomno pratio SASTANAK U ISTANBULU (VIDEO)

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ukrajina zazlužuje članstvo u NATO.

CNN prenosi da je on to poručio nakon razgovora s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Istanbulu, za koje je Rusija poručila da ih je pomno pratila.

Američka televizija navodi da je Zelenski proveo proteklu nedelju obilazeći zemlje članice NATO i tražeći podršku uoči samita Alijanse koji se naredne sedmice održava u Litvaniji, a na kojem se očekuje da će države članice ponovo potvrditi to da će Ukrajina na kraju pristupiti Severnoatlantskom savezu.

- Bez sumnje, Ukrajina zaslužuje da bude u NATO - kazao je Erdogan.

Redžep Tajip Erdogan i Volodimir Zelenski
Redžep Tajip Erdogan i Volodimir Zelenskifoto: AP/Francisco Seco

CNN navodi da je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije s Erdoganom rekao da je "srećan što čuje" da Turska podržava nastojanja Ukrajine da uđe u NATO.

CNN podseća da je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, naveo da će Kremlj "naravno veoma pomno pratiti ove pregovore".

- Mi zadržavamo naše konstruktivne, partnerske odnose s Ankarom i vrednujemo te odnose i osežamo reciprocitet sa turske strane - poručeno je iz Kremlja uoči sastanka Erdogana i Zelenskog održanog u petak u Istanbulu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track