ŠOJGU U INSPEKCIJI: Ruski ministar odbrane na 500. dan rata gledao kako DEJSTVUJU TENKOVI iz novoformiranih jedinica (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/Russian Defense Ministry Press Service

obilazak poligona NA JUGU ZEMLJE

ŠOJGU U INSPEKCIJI: Ruski ministar odbrane na 500. dan rata gledao kako DEJSTVUJU TENKOVI iz novoformiranih jedinica (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Sergej Šojgu, ministar odbrane Rusije, posetio je poligone za vatrenu obuku u Južnom vojnom okrugu.

Sergej Šojgu
foto: EPA/Russian Defence Ministry Press

Tas prenosi saopštenje ruskog Ministarstva odbrane da je Šojgu izvršio inspekciju borbene obuke novoformiranih vojnih jedinica.

- Ministar odbrane je obavio inspekciju obuke, lekcija vožnje i vežbi živog gađanja koje su izvale posade tenkova T-90 koji nose šifrovano ime Proriv. Te posade su takođe obučavane i na modernim interaktivim simulatorima, koji im omogužavaju da izvežbaju sve elemente borbene obuke - navedeno je iz ruskog ministarstva.

Sergej Šojgu
foto: AP/Russian Defense Ministry Press Service

U saopštenju stoji i da je Šojgu lično nadgledao obuku vojnika pod ugovorom za izvođenje borbenih operacija u različitim okruženjima i na različitim terenima, uključujući borbu u gradskim uslovima.

Sergej Šojgu
foto: EPA/Russian Defence Ministry Press

Šojgu je inspekciju obavio na 500. dan rata u Ukrajini.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je na ovaj dan rata Zmijsko ostrvo u Crnom moru koje je postalo čuveno po psovki koju su njegovi branioci uputili ruskom ratnom brodu na samo početku ratnih dejstava u Ukrajini.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Tas/Rojters/CNN/FT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track