ZAHAROVA O NUKLEARKI ZAPOROŽJE: Velika većina članica NATO biće u ZONI DIREKTNOG UDARA, bolje da obrate pažnju na to NA SAMITU
Foto: AP/Russian Foreign Ministry Press Service, screenshot Youtube, Shutterstock

UPOZORENJE IZ MOSKVE

ZAHAROVA O NUKLEARKI ZAPOROŽJE: Velika većina članica NATO biće u ZONI DIREKTNOG UDARA, bolje da obrate pažnju na to NA SAMITU

Planeta -

Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, izjavila je da bi lideri zemalja članica NATO na predstojećem samitu u litvanskoj prestonici Viljnusu trebalo da razgovaraju o ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje.

Al Džazira prenosi da je Zaharova, optužujući Ukrajinu da "sistematski nanosi štetu" nuklearki, poručila da "ključna pažnja na samitu NATO treba da bude posvećena tome".

- Uostalom, velika većina članica Alijanse biće u zoni direktnog udara - navela je Zaharova u poruci na Telegramu.

Rojters piše da je NATO pretvorio litvansku prestonicu Viljnus u tvrđavu koju štiti napredno naoružanje namenjeno bezbednosti američkog predsednika Džoa Bajdena i drugih lidera država članica Alijanse.

Rusija i Ukrajina međusobno su se tokom protekle nedelje optuživale za planiranje napada na ovu nuklearnu elektranu, koja se nalazi na teritoriji pod kontrolom ruskim snaga u istočnoj ukrajinskoj Zaporoškoj oblasti, blizu linije fronta.

Skaj njuz je javio tada javljao da je nastala takva panika da su ljudi bežali iz oblasti oko nuklearke i da su se redovi na graničnom prelazu sa Moldavijom protezali oko 3,2 kilometara.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Al Džazira/Skaj njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track