NESTVARNA SCENA: Tek oslobođeni komandant kaže da se AZOVCI VRAĆAJU NA FRONT, izraz lica šefa ukrajinskih obaveštajaca SVE GOVORI
Foto: Twitter/Gerashchenko_en

IZNENAĐENJE

NESTVARNA SCENA: Tek oslobođeni komandant kaže da se AZOVCI VRAĆAJU NA FRONT, izraz lica šefa ukrajinskih obaveštajaca SVE GOVORI

Planeta -

Denis Prokopenko, jedan od pet komandanata bataljona Azov čije je oslobađanje iz Turske ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obezbedio nakon razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, obratio se javnostiI i najavio povratak njegovih ljudi na front.

Anton Geraščenko, savetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na Tviteru deo tog obraćanja. Na snimku Prokopenko na pitanje da li će se petorica komandanata bataljona Azov sada vratiti na front, bez mnogo razmišljanja odgovara potvrdno.

- Naravno! Zato smo se i vratili u Ukrajinu - rekao je Prokopenko.

Geraščenko navodi da trreba pogledati kako u tom trenutku izgleda lice Kirila Budanova, šefa Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine, koji stoji na bini s azovcima.

Denis Prokopenko
Denis Prokopenkofoto: AP/Ukrainian Presidential Press Office

Izraz lica Budanova naglo se menja nakon Prokopenkove najave povratka tek oslobođenih azovaca na front, pošto on zatvara oči i deluje kao neko kome nije vaš prijatno to što čuje.

Ukrajinski Interfaks u vesti o povratku komandanata bataljona Azov u zemlju podseća da je Zelenski 22. septembra 2022. objavio da je uspeo da obezbedi razmenu njih petorice "za 55 onih koji su se borili protiv ukrajinske države i onih koji su izdali Ukrajinu.

Kirilo Budanov
Kirilo Budanovfoto: AP/Ukrainian Presidential Press Office

Zelenski je tada kazao da je s Erdoganom, koji je bio posrednik u razmeni ratnih zarobljenika ruske i ukrajinske strane, dogovorio da petorica komandanata bataljona Azov "barem do kraja rata" odu u Tursku gde će im bezbednost garantovati predsedbik te zemlje.

Interfaks podseća da je Budanov u to vreme kazao da će azovci ostati u Turskoj "određeno vreme".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Interfaks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track