NAPADNUT KRIMSKI MOST? Ruske vlasti obustavile saobraćaj zbog KRSTAREĆE RAKETE, Ukrajina naizgled priznala PRVI UDAR IZ 2022.
Foto: EPA/Stringer, EPA

PROJEKTIL OBOREN BLIZU KERČA

NAPADNUT KRIMSKI MOST? Ruske vlasti obustavile saobraćaj zbog KRSTAREĆE RAKETE, Ukrajina naizgled priznala PRVI UDAR IZ 2022.

Planeta -

Saobraćaj na Kerčkom (Krimskom) mostu, koji povezuje Krim sa Rusijom, obustavljen je danas nakon što je ruska protivvazdušna odbrana (PVO) oborila krstareću raketu.

CNN prenosi da su lokalne proruske vlasti objavile da je saobraćaj na mostu privremeno obustavljen u oba smera.

- Saobraćaj na Krimskom mostu u oba smera je privremeno obustavljen - objavio je Vladimir Rogov, zvaničnik dela ukrajinske Zaporoške oblasti koji je pod ruskom kontrolom.

0537469470, most, Krim, Rusija, Krimski most
foto: Profimedia/Vitaly Timkiv/Sputnik

CNN navodi da je u međuvremenu Nikolaj Lukašenko, ministar saobraćaja Krima, objavio da je saobraćaj na mostu preko Kerčkog moreuza ponovo uspostavljen.

Američka televizija navodi da je Sergej Aksjonov, šef vlade Krima koju je postavila Rusija, a čiji je atentat prošle nedelje sprečio FSB, izjavio danas da je PVO oborio krstareću raketu u blizini Kerča.

Navodi se da Aksjonov nije kazao odakle je ispaljena ta raketa niti pružio više detalja.

- Nije bilo ranjenih ni poginulih - rekao je Aksjonov.

CNN podseća da je 17,7 kilometara dugi most poslednji put napadnut u oktobru prošle godine, što je izazvalo veliki zastoj u saobraćaju.

Američka televizija navodi da je vest o obaranju rakete u blizini Kerčkog mosta usleduila ubrzo nakon što je Hana Malijar, zamenica ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, naizgled jasno priznala da su ukrajinske snage napale taj most u oktobru 2022, dan nakon 70. rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina.

CNN navodi da je Malijar na Telegramu navela 12 ukrajinskih postignuća u 500 dana od početka invazije Rusije na Ukrajinu.

- Pre 273 dana ago, pokrenuli smo prvi udar na Krimski most kako bismo poremetili rusku logistiku - navela je Malijar.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane na svom zvaničnom nalogu na Tviteru objavilo je prošle nedelje video snimak u kojem upozorava potencijalne ruske turiste koji planiraju da letuju na Krimu da se drže što dalje od plaža na tom poluostrvu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/CNN, Foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track