SVEDOCI OTKRILI DETALJE UŽASA NA JADRANU: Za oca se videlo da nema nade, hitna pomoć došla bez nosila, decu smo nosili na rukama
Foto: Printscreen Youtube/Top Channel Albania

tragedija

SVEDOCI OTKRILI DETALJE UŽASA NA JADRANU: Za oca se videlo da nema nade, hitna pomoć došla bez nosila, decu smo nosili na rukama

Planeta -

Otac i dva maloletna sina utopili su se danas popodne na jadranskoj plaži kod albanskog grada Kavaje.

Nezapamćena nesreća dogodila se na plaži Vile-Boštovo gde je porodica iz Tirane odlučila da provede vikend, međutim, radost se za minut pretvorila u tragediju.

Jedan od svedoka za ABC kaže da su ostali posetioci plaže utrčali u vodu i izneli utopljenike na obalu.

- Osoba u kajaku je vrištala. Neki od nas su videli da nešto nije u redu i ušli smo u vodu. Videli smo tri tela. Izneli smo ih na obalu i pokušali da im pomognemo. Saznali smo kasnije da je dat crveni signal, ali niko ovde to nije znao - rekao je jedan od svedoka.

Drugi svedok je rekao da su dečaci pokazivali znake života kad su izneti iz Jadranskog mora dok za oca nije bilo nade.

- Znali smo da se nije samo jedan utopio, mislili smo da su dvojica, a kad smo videli i trećeg bili smo šokirani. Dva dečaka su nam dala nadu da reaguju na masaže dok je otac od početka bio beznadežan - rekao je svedok.

Takođe kaže da se okupilo mnogo ljudi koji su dali sve od sebe da spasu dečake, među njima je bila i jedna medicinska sestra, ali uzalud.

Hitna pomoć je prema rečima trećeg svedoka došla sa 40 minuta zakašnjenja.

- Hitna pomoć je došla posle 40 minuta iz Rogožine. Dve nedelje sam na plaži, nijednom nisam video čuvare, ni lekare, ni policiju... Nema ko da pruži hitnu pomoć - navodi svedok.

Jedan od svedoka na mestu događaja rekao je novinarki Euronjuza Albanija Sari Demuši da su žrtve na obalu izvukli turisti koji su takođe pokušali da pruže prvu pomoć.

Tvrdi da medicinska ekipa nije bila opremljena nosilima za prevoz.

- Dečacima je prvu pomoć ukazao mladić za šankom, nije bilo nikoga, nije bilo čak ni policije. Samo slučajni prolaznici su intervenisali da im pomognu. Medicinske sestre su došle bez nosila i morali smo da ih nosimo rukama - tvrdi svedok.

Mediji iz Albanije prenose da su se utopili Elvis Halilaj (50) iz Tirane i njegova dva sina starosti 13 i 15 godina.

- Usled jakih struja tokom popodnevnih časova talasi su odvukli jedno dete dok su otac i drugi sin pokušavali da dođu do njega, ali ih je struja odnela dalje - rekla je novinarka ABC Njuza Leonida Musaj.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja