GORI OMILJENO LETOVATIŠTE SRBA U TURSKOJ: Buknuo požar u Bodrumu, UGROŽEN put ka aerodromu, evakuacija u toku! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

borba sa plamenom

GORI OMILJENO LETOVATIŠTE SRBA U TURSKOJ: Buknuo požar u Bodrumu, UGROŽEN put ka aerodromu, evakuacija u toku! VIDEO

Planeta -

Bodrum je jedno od najpopularnijih turskih letovališta koje se nalazi na Egejskom moru

Šumski požar buknuo je danas popodne u Bodrumu! Vatra se pojavljuje na nekoliko lokacija, a vatrogasne ekipe se trenutno nalaze u blizini međunarodnog aerodroma u Bodrumu, gde se gusti dim nadvija iznad vatre koja je zahvatila rastinje.

Na vatru iz vazduha odgovara 7 helikoptera i 3 aviona koji su pridruženi Regionalnoj direkciji za šumarstvo Mugla, 35 cisterni za vodu i cisterne za vodu, 4 dozera i 157 ljudi gasi požar s kopna.

Navodeći da je požar izbio na raskrsnici aerodroma Milas-Bodrum oko 15.00 časova, gradonačelnik Milasa Muhammet Tokat rekao je da se plamen uz dejstvo vetra kreće u pravcu Bones Mahalesija. Tokat je rekao:„Sada smo na parkingu na autoputu u Bodrumu i udaljen je oko 100 metara od puta. Vazdušno-desantna intervencija se nastavlja. Ako vetar nastavi ovako, vatra će pojačati svoje dejstvo. Region u kojem se trenutno nalazimo; To je region gde se nalaze parkingi, benzinske pumpe i saloni vozila.”

Veliki požar koji je izbio nedaleko od autoputa Milas-Bodrum stavlja u opasnost naselja Akiol i Bones, upozorio je danas gradonačelnik Tokata. Iako još uvek nema preciznih informacija o uzroku požara, veruje se da je vatra započela zbog opuška cigarete ili stakla, prenosi portal 24 sedam.

Ovaj požar je veoma blizu autoputa Milas-Bodrum. Naš region je živahan tokom letnjih sezona i mnogi dolaze ovde na odmor. Ali niko nema pravo da ugrožava našu bezbednost i okolinu. Redovno upozoravamo na ovakve situacije. Molim vas da budete veoma oprezni u ovoj oblasti. Prilikom dolaska i odlaska, molimo vas da ne bacate cigarete na put. Trenutno postoji ozbiljna opasnost za naselja Akiol i Bones", izjavio je gradonačelnik.

Preventivna evakuacija starijih građana iz sela kojima se požar približavao je u toku, navode izvori. Ministar poljoprivrede i šumarstva, Ibrahim Jumakli, je takođe krenuo ka regionu gde se nastavio šumski požar u Milasu, saopšteno je.

Borba se nastavlja da se kontroliše plamen koji se brzo širi pod dejstvom vetra.

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track