SMRT STIŽE I SA 2.062 METARA! Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini SNAJPERISTI POGAĐAJU NEPRIJATELJA PRAVO U GLAVU
Foto: Profimedia / Peter Kovalev /TASS, Printscreen Twitter

užas

SMRT STIŽE I SA 2.062 METARA! Novi uznemirujući snimak sa fronta u Ukrajini SNAJPERISTI POGAĐAJU NEPRIJATELJA PRAVO U GLAVU

Planeta -

Ukrajinska vojska objavila je zastrašujući snimak na kome se navodno vide pogoci snajperista tokom sukoba sa ruskim snagama.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine objavio je na svom kanalu na Telegramu kratak snimak na kome se vide smrtonosni hici ispaljeni sa udaljenosti veće i od dva kilometra. Na snimku je navodno zabeležen i hitac koji je pogodio ruskog vojnika koji je bio udaljen 2.062 metra.

- Tačan rad snajperista pripadnika jedinice za specijalce operacije na velikim udaljenostima. Na snimku se vidi kako pogađamo neprijatelja na udaljenostima od 715 do 2.062 metra. Radimo dan i noć da približimo pobedu - navodi se na Telegram kanalu glavnog štaba Oružanih snaga Ukrajine.

Svetski rekord u dužini ispaljenog snajperskog hica odnosno postignutog pogotka prema nezvaničnim informacijama drži pripadnik elitnih specijalnih jedinica kanadske vojske.

Kanadski snajperista je navodno tokom vojne akcije protiv pripadnika Islamske države u Iraku postigao pogodak sa razdaljne od 3.450 metara. Pogodak je postignut sa jedne zgrade, a snajperista je koristio dugometnu pušku McMillan TAC-50 kalibra 12,7 milimetara.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track