ISPLIVALE "NEZGODNE" FOTOGRAFIJE PRIGOŽINA Vođa Vagnera u ŠOK izdanju, PERIKE i DONJI VEŠ, svi se pitaju jesu li autentične (FOTO)
Foto: AP

Autentičnost nije potvrđena

ISPLIVALE "NEZGODNE" FOTOGRAFIJE PRIGOŽINA Vođa Vagnera u ŠOK izdanju, PERIKE i DONJI VEŠ, svi se pitaju jesu li autentične (FOTO)

Planeta -

Nedugo nakon Putinove potvrde da se sastao sa Jevgenijem Prigožinom i drugim komandantima grupe Vagner u Kremlju nekoliko dana nakon Vagnerove pobune, na ruskim društvenim mrežama pojavile su se nove fotografije Jevgenija Prigožina, koje mu baš i ne laskaju.

Naime, na jednoj od objavljenih fotografija Prigožin sedi na krevetu u donjem vešu u nečemu što izgleda kao šator.

Iako je Kremlj pre nekoliko dana potvrdio da su se Putin i Prigožin, koji je sa sobom poveo Vagnerovce, sastali u Kremlju nekoliko dana posle pobune, nije objavljena nijedna fotografija sa tog sastanka.

U petak su ruski mediji objavili fotografiju na kojoj se vidi Prigožin kako sedi u krevetu u šatoru.

Takođe, možete videti da se ispod nje nalazi zemljani pod.

„Ruski mediji objavljuju navodno nedavnu fotografiju Prigožina u poljskom šatoru u (navodno) Belorusiji“, piše Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog MUP-a.

Ali autentičnost slike nije potvrđena.

Metapodaci fotografije sugerišu da je nastala 12. juna, odnosno samo 11 dana pre "ustanka".

Ko je snimio fotografiju i ko je objavio sliku na internetu nije poznato, ali neki spekulišu da bi ovo mogla biti kampanja Kremlja koja ima za cilj diskreditaciju lidera Vagnera.

Ovo je samo poslednja u nizu neobičnih fotografija Vagnerove glave. U sredu je, međutim, procurila serija od šest fotografija (na slici iznad) na kojima se čini da je Prigožin prerušen.

Međutim, ako mu je cilj bio da sakrije svoj identitet tokom određenih misija u Africi (što se moglo zaključiti iz fotografija), ne može se reći da je uradio veoma dobar posao, piše Advance.hr.

Mnogi se slažu da njegove perike i lažne brade izgledaju smešno, pomalo čak i bizarno. Ruski novinski sajt RIA izvestio je da maske koje se vide na fotografijama koje su procurele pokazuju Prigožina obučenog kao oficir ministarstva odbrane u Sudanu; diplomatski pomoćnik iz Abu Dabija; poručnik iz Bengazija; pukovnik iz Tripolija; trgovac iz Sirije i vojni zapovednik po imenu Muhamed.

Čini se da loše osvetljenje, nezgodni i nedosledni uglovi selfija sugerišu da bi ove fotografije mogle biti autentične, iako je teško biti siguran, navodi Guardian.

Autentičnost fotografija nije potvrđena od strane nezavisnih izvora, pa postoji mogućnost i da se radi o montaži.

Kurir.rs/Advance.hr/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja