PRIGOŽIN VIĐEN U JAVNOSTI? Upravo objavljen SNIMAK, na njemu navodno šef Vagnera: Ovim poslao JASNU PORUKU svojim borcima? (VIDEO)
Foto: AP

nije moguće potvrditi autentičnost snima

PRIGOŽIN VIĐEN U JAVNOSTI? Upravo objavljen SNIMAK, na njemu navodno šef Vagnera: Ovim poslao JASNU PORUKU svojim borcima? (VIDEO)

Planeta -

Šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin viđen je u javnosti, javljaju svetski mediji. U snimku koji je ovog poslepodneva počeo da kruži društvenim mrežama, vidi se kako Prigožin, navodno, pozdravlja svoje borce u Belorusiji.

U ovom trenutku nije moguće potvrditi autentičnost snimka.

Ukoliko se potvrdi da snimak jeste istinit, ovo će biti prvi put da je Prigožin viđen u javnosti od pobune 24. juna.

"Dobrodošli, momci! Srećan sam što vam dočekujem. Dobrodošli u Belorusiju. Borili smo se sa ponosom. Mnogo smo uradili za Rusiju", čuje se kako na snimku govori čovek koji neverovatno podseća na Prigožina.

Snimak je prvo postavljen na jednom Telegram kanalu bliskom Vagnerovcima, a potom je šerovan na Prigožinovom profilu.

U snimku se borci obraćaju muškarcu kao Jevgeniju Viktoroviču. CNN piše da video nije montiran niti su menjani detalji snimke, što ukazuje na to da je snimak nastao jutros u zoru.

Ipak, s obzirom na to da je snimak veoma niske rezolucije i da je snimljen maltene po noći, teško je razaznati da li je na njemu stvarno Prigožin, i nije moguće odrediti tačnu lokaciju gde je snimak nastao.

U snimku je lider Vagnera izgleda ponovio svoje kritike na račun ruskih vojnih zvaničnika i načina na koji su planirali i izveli akcije u Ukrajini.

"Ono što se sada dešava na frontu je sramota, i mi u tome ne moramo da učestvujemo. Moramo da sačekamo trenutak kada ćemo se dokazati u potpunosti", rekao je muškarac za kojeg se veruje da je Prigožin.

Navodni Prigožin potom dodaje da je doneta odluka da se Vagnerovci stacioniraju neko vreme u Belorusiji.

"Siguran sam da ćemo za to vreme učiniti belorusku armiju drugom najvećom armijom na svetu. I ako treba, branićemo ih", rekao je Prigožin.

On je potom podsetio svoje borce da ih je Belorusija "ne samo dočekala kao heroje, već i kao braću".

Prigožin potom priča kako je njihov boravak u Belorusiji verovatno privremen i poziva borce da budu spremni da krenu na put.

"Treba da budemo spremni, da se oporavimo i krenemo na novi put, u Afriku. Možda ćemo se vratiti u Ukrajinu, ali onda kada budemo sigurni da od nas neće tražiti da se sramotimo", poručio je Prigožin.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track