PROBIJEN FRONT NA ISTOKU UKRAJINE: Rusi krenuli u nezadrživ juriš, osvojeno ključno naselje, protivnik se povlači (FOTO)
Foto: Profimedia

novi detalji

PROBIJEN FRONT NA ISTOKU UKRAJINE: Rusi krenuli u nezadrživ juriš, osvojeno ključno naselje, protivnik se povlači (FOTO)

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage uspele da zauzmu strateški važno selo Sergejevku u Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine.

- Jedinice 15. motorizovane brigade tokom uspešnih protivudarnih dejstava oslobodile su selo Sergejevku - saopštilo je ministarstvo.

Agencija RIA prenosi da je ukupno napredovanje ruskih trupa na Кrasnolimanskom pravcu bilo do četiri kilometra duž fronta i dva kilometra u dubini protivničkih borbenih formacija.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da su Oružane snage Ukrajine izgubile 190 vojnika, šest borbenih oklopnih vozila, pet kamioneta, dve haubice D-20, jedan top D-30, dve samohodne artiljerijske jedinice Gvozdika, a uništeni su i kontrabaterijski radar TPК-50 i dva skladišta municije.

Jedinice 234. desantnog jurišnog puka napredovale su prema navodima ministarstva kilometar i po u reonu šume Serebrjanski.

Oružane snage Ukrajine se nisu oglasile o zauzimanju Sergejevke.

Ukrajinski vojni blogeri međutim navode da je ruska vojska pored Sergejevke uspela da zauzme i sela Nadeždu i Novogorovku.

- Informacije o Novogorovki su nažalost potvrđene. U jeku haosa neke jedinice su se povukle iz Nadežde i Sergejevke strahujući od opkoljavanja - navodi se na portalu Dip stejt.

Sergejevka se inače nalazi nedaleko od Кarmazinovke gde je Ruska Federacija skupila veliku armiju i nedavno pokrenula snažnu ofanzivu. Ukrajinske komande smatra da Rusi imaju cilj da stignu do rezervoara Oskol.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track