ZELENSKI PROGLASIO VELIKU POBEDU: Ruske snage napuštaju položaje, Ukrajinci nezadrživo napreduju, zadaju TEŠKE UDARCE (VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram

novi detalji

ZELENSKI PROGLASIO VELIKU POBEDU: Ruske snage napuštaju položaje, Ukrajinci nezadrživo napreduju, zadaju TEŠKE UDARCE (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je u četvrtak u večernjim satima da su ukrajinske snage ruskima preotele selo Staromajorska u Donjeckoj oblasti.

- 35. brigada i dobrovoljački bataljon "Are" oslobodili su selo Staromajorska. Slava Ukrajini! Slava herojima! - čuje se na snimku koji je objavio Zelenski na svom kanalu na Telegramu.

Ukrajinski predsednik je dodao kratku poruku.

- Naš jug! Naši vojnici! Slava Ukrajini - napisao je Zelenski.

Staromajorska se nalazi na krajnjem zapadnom delu Donjecke oblasti i to južno od grupe malih naselja koje je Ukrajina već zauzela otkako je započela njena kontraofanziva početkom juna.

Vest da su ukrajinske snage zauzele selo dolazi samo dan nakon što je portparol ukrajinskih oružanih snaga Andrij Kovalev rekao da su njihove snage osvojile položaj u blizini sela. Kovalev je ranije danas izjavio da se vode teške borbe i da ruske snage trpe gubitke i povlače rezerve.

Video iz naselja pokazao je da ruski vojnici napuštaju položaje.

Zamenik načelnika Nacionalne garde DNR-a Aleksandar Hodakovski izvestio je danas da su Oružane snage Ukrajine iskoristile prednost na frontu i izbacile ruske trupe iz Staromajorske i pretvorile naselje u gomilu polomljene cigle.

Ukrajinski ratni dopisnici javljaju da se borbe u rejonu sela Staromajorska nastavljaju zapadno i severoistočno od njega.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja